Jussie SmollettFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
19. veebruar 2019, 11:23

Kas rassistlik kallaletung teletähele oli tema enda lavastatud?! (11)

Hiljaaegu šokeeris USAd võigas kallaletung näitlejale ja lauljale Jussie Smollettile. Muusikalisest telesarjast „Empire” tuntud avalikult homoseksuaalset staari oli tänaval pekstud ja kägistatud. Kuid ühe versiooni kohaselt oli rassistlik ja homofoobne rünnak Smolletti enda lavastatud.

Rünnak leidis aset 29. jaanuaril Chicagos. Smollett rääkis politseile, et talle oli tänaval kallale tulnud kaks meest, kes tõid kuuldavale Trumpi-meelset rassistlikku, aga ka homofoobset sõimu, lõid teda näkku, valasid talle peale tundmatut ainet ning kägistasid teda köiega.

Kuid CNNi teatel uurib Chicago politsei versiooni, et Smollett tellis kallaletungi tuttavatelt meestelt ning tasus neile. Väidetavalt pidi näitleja roll seriaalis otsa saama ning rünnak olnud võimalus nii üldsuselt kui ka potentsiaalsetelt tööandjatelt kaastundepunkte teenida.

Smolletti advokaat ütles, et sellised kuuldused ajavad Jussie't raevu ja meeleheitele. Neis polevat tõeteragi. Ka sarja tegijad on kinnitanud, et Smolletti tegelaskuju on keskne ning kuuldused näitleja väljakirjutamisest on alusetud. 

Politsei on seoses kallaletungiga üle kuulanud Nigeeriast pärit vennad Ola ja Abel Osundairo, kes on „Empire'st” episoodilistes rollides läbi vilksanud. Mehed peeti kinni kolmapäeval, mil nad oma kodumaalt Chicagosse naasid. Reedel aga lasti vennad süüdistust esitamata vabadusse. 
 

Üks vend on Smollettile hea tuttav, kes töötas varem tema personaaltreenerina.