Etendus "Öökuninganna"Foto: Vana Baskini Teater
Inimesed
19. veebruar 2019, 10:04

VANA BASKINI TEATRI LÕPP | 30 000eurose riigitoetuse lõppemine viib sulgemiseni (75)

Vana Baskini Teater teatab kurbusega, et lõpetab 2019. aastal tegevuse. 

„Käesoleva aasta 18. jaanuaril saime Kultuuriministeeriumist teate, et kultuuriminister Indrek Saar on otsustanud sellest aastast lõpetada 14 aastat kestnud regulaarselt toiminud tegevustoetuse maksmise meie teatrile," edastab Aarne Valmis.

„2019. aastaks on eraldatud erateatritele ca 1,7 miljonit eurot, mis on veidi rohkem kui varasematel aastatel. Paraku meie teatrile ei jätkunud sellest ühtegi eurot ja olime seejuures ainuke, kes toetusest ilma jäeti. Samal ajal mitmel erateatril suisa suurendati toetust.

Vana Baskini Teatri tegevustoetus on olnud suurusjärgus 30 000 eurot aastas, millega teater suutis katta kõik oma püsikulud, sealhulgas dekoratsiooni- ja kostüümilao, kontori- ja prooviruumide, näitlejate bussi, dekoratsiooniauto ja muud püsikulud. Riigipoolse toetuse puudumine paneb meid seetõttu väga raskesse seisu.

Kuna teatrimaailmas on projektidel pikk ettevalmistusperiood, siis ei ole meil oma tegevust võimalik kohe ümber korraldada. Tallinna linna ja koostööpartnerite abiga püüame selle aasta uuslavastuste ja planeeritud etendustega hakkama saada,“ teatab Valmis.

8. märtsil 2019 esietendub Salme Kultuurikeskuses Vana Baskini Teatri ja Polygon Teatri koostööprojekt Mika Myllyaho komöödia „Garaaž“. Viimane esietendus – Gertrud Larsson „Kodutütred“ on kavas 2019. aasta juulis.