Foto: AFP PHOTO / HO / Scanpix
Kultuur
18. veebruar 2019, 15:48

15 üllatavat fakti, mida sa Hollywoodi filmilegendide kohta varem ei teadnud

Hollywoodi ülistatakse kui kohta, kus unistused täituvad – kus ühel päeval võid sa olla tühi koht ja teisel superstaar. Kui aga silmi piisavalt hästi teritada, leiab kulla ja karra seast ka tahma. Väljaanne Buzzfeed on kokku kogunud hunniku üllatavaid (ja kohati šokeerivaid) fakte Hollywoodi kuldajastu kõige säravamate legendide kohta, mida sa ilmselt varem ei teadnud!

Shirley Temple oli nii andekas lapsnäitleja, et tema kohta läks ringlema üks eriti veider kõlakas. Nimelt olid paljud eurooplased veendunud, et tegemist on hoopis kääbusega ja Vatikan saatis Silvio Massante Ameerikasse olukorda uurima.

Foto: AFP PHOTO / HO / Scanpix

Eartha Kitt tegi James Deani ja Paul Newmaniga kolmekat. 

Foto: Ronald Grant Archive / Scanpix

Kiirete auto fänn James Dean, kes end hõbedase Porschega 1955. aastal Californias surnuks sõitis, osales vahetult enne avariid reklaamis, milles manitses noori autoroolis ettevaalikum olema.

Foto: Topham Picturepoint / Scanpix

Filmis "Võlur Oz" Dorothy tädi kehastanud Clara Blandick kannatas nii valuliku liigesepõletiku käes, et otsustas 85-aastaselt endalt elu võtta. Ta sättis end viimast korda ilusaks, valis välja oma parima kostüümi ja võttis seejärel unerohtude üledoosi. 

Foto: TURNER ENTERTAINMENT / Scanpix

Õpetajad ütlesid Lucille Ballile, et ta pole läbi löömiseks piisavalt andekas ja tal soovitati lihtsalt alla anda.

Foto: :CBS / Ronald Grant Archive / Scanpix

Teise maailmasõja alguses aitas Hedy Lamarr leiutada raadiosignaali edastamiseks kasutatava sagedushüplemise süsteemi, mis ei lasknud teljeriikide raadiosegajail häirida liitlaste torpeedode juhtimissüsteeme. Sellest tehnoloogiast arendati hiljem välja Bluetooth, GPS ja Wi-Fi.

Foto: Ronald Grant Archive / Scanpix

Kui sakslased II maailmasõja ajal Hollandisse tungisid, elas Audrey Hepburn nälja üle tulbisibulaid süües. See oli ilmselt ka põhjus, miks ta ülejäänud elu nii sale oli. Ta kaalus pärast tulpide söömist umbes 40 kilogramm ja kannatas mitme terviserikke all.

Foto: Ronald Grant Archive / Scanpix

Filmi "Hiiglane" staaril Rock Hudsonil oli afäär oma mõlema kolleegiga. Kuulduste kohasel vedasid Elizabeth Taylor ja Rock Hudson kihla, et kumb James Deani esimesena voodisse meelitab ja Rock võitis.

Foto: UNIVERSAL INTERNATIONAL / Scanpix

Rita Moreno ripsutas kaheksa aastat tiiba Marlon Brandoga ja hiljem hakkas ta kohtamas käima Elvis Presleyga, et Brandot lihtsalt armukadedaks teha.

Foto: 20TH CENTURY FOX / Scanpix

Joan Crawford muutus oma elu lõpus eraklikuks, sest nägi endast lehes ebameeldivat pilti. "Minu avalik elu sai Johnny raamatu esitluspeol läbi, kuigi sain sellest ise aru alles järgmisel päeval. Nautisin küll oma elu, ent sellel oli kriips peal, sest Joan Crawfordil oli kriips peal," ütles näitlejanna.

Foto: 20TH CENTURY FOX / Ronald Grant / Scanpix

Lana Turneri 14-aastane tütar Cheryl Crane pussitas oma ema vägivaldse kallima surnuks. John Stompanato Jr. oli kuulsa gangsteri ihukaitsja. Ühel ööl kuulis Cheryl, kuidas mees tema ema ähvardas: "Astusin uksest sisse ja ta jooksis sõna otseses mõttes noa otsas," meenutas Crane. Surm loeti õigustatud tapmiseks ja Crane vabastati kohtuistungita.

Foto: akg-images / Scanpix

Disney Peeter Paani inspireerinud ja talle ka oma hääle andnud Bobby Driscoll suri 31-aastaselt ilma ühegi sendita. Teismelisena teenis ta üle 50 000 dollari aastas, kuid suurema osa rahast kulutas ta narkootikumidele. Tema surnukeha leiti ühest mahajäetud New Yorgi korterist. Kuna keegi tema surnukeha omaks ei tunnistanud, maeti ta märgistamata hauda. Ema avastas oma poja surma alles aasta hiljem.

Foto: DISNEY / Ronald Grant Archive / Scanpix

Elizabeth Taylor päästis autoõnnetusse sattunud Montgomery Clifti elu. Mehe enda hambad hakkasid teda lämmatama, ent õnneks sai Taylor õigel ajal jaole. "Ma poleks ilmselt tohtinud teda puudutada, kuid tema pea muutus aina suuremaks ja suuremaks ning ma tõmbasin ta üles," meenutas näitlejanna.

Foto: HO / Reuters / Scanpix

Adolf Hitler jumaldas Greta Garbot ja kutsus teda korduvalt Saksamaale. Garbo tunnistas lähedastele sõpradele, et ta oleks võimaluse korral Hitleri ära tapnud: "Kui sõda poleks sel ajal alanud, oleksin ma läinud Saksamaale, võtnud oma käekotist relva ja lasknud ta maha."

Foto: Ronald Grant Archive / Scanpix

Aastal 1955. sattusid Marlon Brando ja Audrey Hepburn üksteise kõrval lõunatama. Naine tutvustas end, kuid mees ei lausunud ühtegi sõna. Hepburn uskus kogu oma elu, et Brando vihkab teda. Nelikümmend aastat hiljem, kui näitlejatar haiglasse sattus, saatis Brando talle kirja. Hepburni poeg seletas, et Brando oli tegelikult filmilegendist nii lummatud ja ei suutnud lihtsalt sõnagi öelda. 

Foto: Topham Picturepoint / Scanpix