Victor Crone ja Saara KadakFoto: Erki Pärnaku
Üritused
18. veebruar 2019, 13:07

Eurovisioni-ekspertide arvates Saara Kadak Victor Cronega lavale ei sobi (67)

Populaarseima Eurovisioni blogi ajakirjanikud olid üliõnnelikud, et just Victor Crone „Eesti laulu“ võitis. Meeste sõnul on Victoril suur võimalus pääseda Eurovisioni finaali, kuid on üks nüanss, mis meestele Victori lavasõu juures ei meeldi – see on Saara Kadak!

„Ta on väga ilus ja telegeneetiline. Lavasõu peab hoidma tema näo esiplaanil, sest ta on tippmodell!“ kommenteerib wiwibloggsi ajakirjanik William Victor Crone kohta.

„Mis mulle ei meeldi, on see tsikk, kes bridge’i ajal ilmus. „Ta on ilus tüdruk, aga ta on vales kohas,“ arvas aga Deban. „Kes ta on? Ta peab minema, andke andeks! Ta rikkus momendi ära, selle intiimsuse, mis meil Victoriga oli!“ nõustub William. „Ta ilmub järsku ei kuskilt nagu kasvaja ta seljale. Kõik on ilus, Victor seisab valgusvihus ja siis PÕMM!“

See, et Saara Kadak Victoriga lava jagama pandi, oli juba poolfinaalis suur üllatus, kuna algupärases laulus naisvokaali sees ei olnud. Võib oletada, et Victori tiim otsustas Saara Kadaku tema etteastesse lisada selleks, et lavale tuua Eesti televaataja jaoks tuttav nägu – võitis ju Kadak detsembris „Su nägu kõlab tuttavalt“ kuldse hooaja ning oli seega just hiljuti televaatajate suureks lemmikuks. Wiwibloggsi ajakirjanikud aga Eesti näitlejatari ei tunne ning võib oletada, et seetõttu mõjub Kadaku lavale ilmumine keset lugu nende jaoks kummastavalt.

Üleüldiselt on Eurovisioni-blogijad Eesti rahva valikuga saata Victor Eurovisionile väga rahul. „See lugu on emotsionaalne ja autentne. Mulle tundub, et ta usub seda, millest ta laulab. See pole tehislik, ega odav popp, vaid hingestatud popp,“ arvab William.

„Samuti on sellel lool nii hea meloodia! See jääb väga hästi meelde! Jah, tal oli poolfinaalis vokaalprobleeme, aga need saadi finaaliks korda, aga kõik artistid peavad selle läbima. See teeb selle loo veelgi meeldivamaks, et see pole iga kord täiesti perfektne,“ lisab Deban.

Meeste jaoks on arusaadav ka see, miks zürii Victori laulule nii vähe punkte andis: „Žürii ei vaadanud finaalsõud, sest nende videod pidid finaaliks juba olemas olema, seega žürii hindas poolfinaali etteasteid. Seega on arusaadav, miks ta žürii hääletuses üheksandaks jäi, poolfinaalis ei laulnud ta nii hästi,“ nendib William.

Blogijate arvates on Eestil hea žanss pääseda finaali, kui Victori loole hea lavasõu teha. „Minu arvates pole ausalt öeldes üldse vahet, kas Eesti esineb esimeses või teises poolfinaalis, saate esimeses või teises pooles. Eesti on kindlasti finaalis,“ on Deban kindel.