Foto: Martin Ahven
Eesti uudised
18. veebruar 2019, 09:05

Perearst veenis patsiente pöörduma alternatiivmeditsiini poole (72)

Keilas veebruari alguses kolme päeva jooksul perearsti ülesandeid täitnud Martin Ruumet (43) veenis patsiente ravima end alternatiivmeditsiini vahenditega, mis on paljude tema ametivendade hinnangul vastuvõetamatu ja toob esile, et Eesti seaduste järgi ei ole võimalik kuidagi sellise arsti tegevusse sekkuda.

Eesti seadused ei luba kellelgi sekkuda arsti töösse, hoolimata sellest kui hästi ta seda teeb, näiteks psüühikahäirega tohtrit ei tohi töökohalt eemaldada enne, kui tema süül mõni patsient reaalselt haigestub või viga saab, tõi välja ERRi uudisportaal, tutvustades kolmapäevase "Pealtnägija" saate teemat. Ruumeti tööleping Keilas asuvas Aisu perearstikeskuses lõppes alles "Pealtnägija" pöördumise järel.

Nõmme perearstikeskuse tohter Jüri Miller meenutab, et Tartu Ülikooli arstiteaduskonna diplomiga Ruumetil oli kombeks soovitada patsientidel ravimtaimi kasutada ning süüa rohkelt sidrunit ja ingverit.

Ruumet ise kinnitas, et ta ei ole soolapuhuja ega tavameditsiini eitaja, kuid talle teeb muret, et arstide hulgas valitsevad tabuteemad, millest ei olda põhimõtteliselt valmis rääkima.