xtra basic & Emily JVideo: Tatjana Ilijana, Jörgen Norkroos
Üritused
17. veebruar 2019, 03:22

ÕL VIDEO | „Eesti laulu“ finaalis viimaseks jäänud xtra basic & Emily J: teadsime kohe alguses, et Victor võidab (5)

Laupäeva õhtul "Eesti laul 2019" finaalis publiku- ja žüriihääletuse tulemusel viimasele kohale jäänud xtra basic & Emily J lausuvad, et nende jaoks ei ole see tulemus mitte mingil juhul kaotus. Arvestades, et nad olid võistluse üks noorimaid osalejaid, kes valiti välja mitmesaja artisti seast, peavad nad konkursile pääsemist juba omaette võiduks.

"Mõnes mõttes on tunne, nagu koorem oleks õlgadelt laskunud, aga samas me lahkume siit väga heade kogemustega," lausus Emily J ehk Emili Jürgens pärast finaali. Lauljanna tunnistas, et on isegi kahju, et "Eesti laul" läbi sai, aga teisalt tunneb uhkust. 

Muusikaprojekti xtra basic liige Igor Volhonski sõnul õpetas "Eesti laul" neil muusikutena nägema suuremat pilti. "Kui mina mõtlen ainult heliliselt, siis tegelikult on "Eesti laulu" ürituse taga pilt, video, meedia, lavasõu, turundus, suuremad ja väiksemad detailid. Kui me hakkame järgmine aasta midagi tegema, siis oleme kindlasti oluliselt targemad."

Seda, kas xtra basic´u ja Emily koostöö jätkub, on veel vara öelda. "Me oleme ikkagi eraldi projekt, aga kuna me oleme nüüd päris mitu aastat suhelnud ja ka "Eesti laul" ühendas meid rohkem, siis mingi tulevane lugu ei ole ka välistatud," rääkis Andrei Zevakin.

Muusikud olid Victor Crone´i võidus aga algusest peale kindlad. "Olime kindlad, et ta nii kaugele jõuab. Isegi, kui žürii ei halastanud talle, on omaette tase võita välismaalasena rahva poolehoid."

Noored ei karda, et viimane koht "Eesti laulu" finaallis sulges edaspidised uksed muusikutena. "Kuna see ongi muusika, siis ei saagi nii väga võita ja kaotada. Muusikaga ei saa üleüldiselt ka võistelda," avaldas Emily arvamust. "Kõik on tulnud siia oma parima looga ja annavad ka endast parima. Kõik oleneb rahvast, kes valib võitja."

"Otseselt hävinguna seda võtta ei saa. Oleme õnnelikud, et üldse "Eesti laulul" olime. Konkursi kõige nooremad ja jõuda top 12 hulka, on väga hea," leiab Andrei. "Oleme tänulikud kõigile, kes toetasid."

"Tegelikult oleme me iga päev mitu võitu saanud, fännide näol. See on meie jaoks tähtsam, et oleme leidnud enda inimesed, kes kuulavad meie muusikat."