Uku SuvisteVideo: Tatjana Ilijana, Jörgen Norkroos
Üritused
17. veebruar 2019, 03:18

ÕL VIDEO | „Eesti laulul“ teiseks jäänud Uku Suviste: väike õde Hispaaniast helistas pisarsilmis ja oli õnnetu (27)

Laupäeva õhtul Saku suurhallis toimunud "Eesti laul 2019" superfinaali ehk kolme parima sekka jõudnud Uku Suviste rääkis pärast otsesaadet Õhtulehele, et tegelikult ei oleks ta võiduks valmis olnudki. Õigemini oli mees hõivatud olnud Venemaa talendisaatega ja "Eesti laulu" karusselliga sai liituda alles poole pealt. 

Uku peab teist kohta väga heaks tulemuseks, kuhu ükski tema varasem looming pole jõudnud. "Kui "Eesti laul" algas, siis olin tegelikult ära ja ei saanud sellega tegeleda. Kõik tuli väikese viivisega, et materjalid ja idee üldse paika saada." Uku sõnul on selja taga intensiivne periood ja pärast suuri võistlusi ja naistepäeva kavatseb laulja väljateenitud puhkust nautima asuda. "Sellist hetke, kus saaks puhata, ei ole suvest saati korralikult olnud." 

Mida konkursist osavõtt lauljale suures plaanis andis, on vara öelda. "See järeldus tekib siis, kui on rahulikult maha istutud. Mida ei saa teha enne Vabariigi aastapäeva ja naistepäeva. "Mulle meeldib mõelda, et iga päev on naistepäev. Kohtled oma lähedasi naisterahvaid nii, nagu iga päev oleks naistepäev. Minule kui meeslauljale on see periood, kus annan tavaliselt kontserte." 

Pettumust, et võit läks napilt eest, Uku ei tunne. "Kuna meil olid ees ka poolfinaalid, siis oli teada, mis lood on tugevad ja olime valmis igaks asjaks."