Ingrid VeidenbergFoto: Aldo Luud
Inimesed
16. veebruar 2019, 13:32

LP ja Kroonika peatoimetaja Ingrid Veidenberg: üldiselt ei ole hea kollektiivis usse hoida (15)

„Eelkõige on pakkumise taga see, et Kroonika peab muutuma nii sisult kui vormilt. Sama kujundus, rubriigid ja ülesehitus on püsinud sellest ajast, kui mina sealt lahkusin. Aeg on muudatusteks küps,” sõnab LP peatoimetaja Ingrid Veidenberg, kes sai hiljuti taas ka Kroonika peatoimetajaks.

Veidenberg tõdeb Kuku raadios Neeme Rauale, et LP ja Kroonika on sarnased väljaanded, sest mõlemad teevad intervjuusid tuntud inimestega ning kajastavad nende elu. „Aga nad on omamoodi ka konkurendid – kui Kroonika saab hea intervjuu tuntud Eestis elava inimesega endale, siis me lehes kiristame hambaid. Samas ei ole LP jälle Kroonika, sest me ei kajasta seltskonnauudiseid, ei kirjuta sahinatest ega avalda seltskonnapilte,” selgitab ta.

Ingrid räägib, et intervjueeritavad valivad ise, kummale väljaandele nad intervjuu anda tahavad. „Mina peatoimetajana helistan ja lepin loo kokku. Tavaliselt kuulen sealt üht lauset: „Räägin hea meelega LP-ga, aga ma ei sooviks seda lugu Kroonikasse.”.”

Siiski on Veidenbergi sõnul palju neid meelelahutusstaare, lauljaid ja näitlejaid, kes hea meelega Kroonikaga räägivad. „Ütleme isegi nii, et noorema põlvkonna eluunistus on oma looga Kroonika kaanele pääseda,” sõnab Ingrid. „Vormi tuleb muuta selliseks, et inimestel ei oleks seal halb ja piinlik olla. Kõik võimalused on olemas, et seltskonnaajakirja väga kvaliteetselt teha,” lisab ta.

„Vastutöötajaid on raske enda hulgas pidada, sest see lõppeb varem või hiljem fiaskoga. Mäletan, et olen Kroonikas töötades ühe inimesega kokku leppinud, et meile kõigile oleks tervislikum, kui ta lahkuks. Tegelikult lahkus ta lõpuks ise, sest sai aru, et on üht-teist valesti teinud ja minu vastu töötanud. Üldiselt ei ole hea usse kuskil kollektiivis hoida,” teab Veidenberg.