Epp Kärsin õpetab, kuidas suhet hoida.Foto: Erki Parnaku
Nipid
15. veebruar 2019, 14:02

Epp Kärsin: „Naised, aidake oma meestel olla mees!”

Kui sa pöörasid sõbrapäeval suuremat tähelepanu oma suhtele, siis tegelikult peaksid tegema seda igapäevaselt. Epp Kärsin jagab väärt nippe, kuidas hoida suhe tulisena.

Kuidas saate ise oma suhet paremaks muuta?

Alusta iseendast. Ainus, keda saad muuta, oled sina ise. Ära jää ootama, et teine muutuks nii, nagu sa soovid. Ole ise esimene. Selleks et ennast muuta, on vaja mõista, kes sa oled ja mida tahad.

Õpi tundma oma keha. Nii oskad paremini oma kaaslasele öelda, mis sulle meeldib ja mida voodis vajad.

Üllatused. Tee oma mehele ootamatult sületantsu. Sa ei pea selleks olema tantsukuninganna. Oma mehe jaoks oled sa nagunii eriline. Või saa mehega kokku nii, et sul on mantli all vaid pesu.

Väljasõidud. Selleks et koos puhata, ei pea minema kallile puhkusereisile välismaale. Paki piknikukorv ja korralda romantiline õhtupoolik looduses.

Puudutused. Kõik vajavad lähedust. Puudutusel ja puudutusel on aga vahe. Õpi tundma, millised puudutused sinu kaaslasele meeldivad.

Naine, aita mehel olla mees!

Ära võta kaaslast enesestmõistetavana. Mees tunneb, kas naine tahab teda päriselt, seega on väga oluline teie suhte sisu. Panustage sellesse koos.

Tunnusta meest. Me kõik vajame tunnustust ja kiitust, kuid mehed lausa janunevad selle järele. See peab tulema kodust!

Mõtle mehest hästi. Kui mõtled oma kaaslasest, et ta on kõige parem, armastusväärsem ja hellem, siis peegeldab ta seda sulle ka tagasi. Arvates, et mees on põrsas, käitubki ta täpselt nii.

Väljenda poolehoidu. Ütle kõike head, mida mõtled, ka mehele, et ta seda kindlasti teaks.

…ja mis kõige olulisem, võtke aega teineteise jaoks!

Panustage suhtesse. Suhtesse tuleb pidevalt panustada. Kui lapsed on kord suured ja kolivad kodust välja, võib juhtuda, et elate koos nagu kaks võõrast inimest. Et nii ei juhtuks, tuleb sädet hoida ka sel ajal, kui lapsed kasvavad.

Hea suhe on nagu firma ülesehitamine – sa ei saa loota, et kliendid lihtsalt tulevad. Sellesse on vaja investeerida aega ja energiat.