Video: Teet Malsroos
Galeriid
16. veebruar 2019, 09:10

ÕL VIDEO JA GALERII | Operetisolist Sirje Puura tähistas 70. sünnipäeva säravalt ja suurejooneliselt (8)

Särtsakas laulja Sirje Puura tähistas 70 aasta juubelit reede õhtul vastuvõtuga oma pikaaegse töökoha, rahvusooper Estonia Valges saalis. Nagu ooperi- ja operetisolistile kohane, möödus õhtu lustlikult ja säravalt. 

6. veebruaril sündinud Sirje Puura tähistas juubelit õigest päevast küll pisut hiljem, ent seda suurejoonelisemalt. Pärast sõpradele ja lähedastele mõeldud meeleolukat vastuvõttu etendus Sirje auks 15. veebruari õhtul Pál Ábrahámi operett „Savoy ball“. Etenduse eel näidati esmakordselt juubilarist valminud lühifilmi.

Sirje alustas Estonia ooperi- ja operetisolistina 1974. aastal. Tippsolisti rollide nimestik on muljetavaldav: nimiosa Stotharti ja Frimli operetis „Rose-Marie“ (1976), Nedda – Leoncavallo ooperis „Pajatsid“ (1978), Tatjana – Tšaikovski ooperis „Jevgeni Onegin“ (1986), nimiosa Puccini ooperis „Madama Butterfly“ (1991), Sweet Sue – Stone/Styne muusikalis „Sugar“ (2000) jpt. Lisaks on juubilar osalenud paljudes muusika- ja operetifilmides.

Sirje abikaasa Väino Puura on samuti staažikas ooperi- ja operetisolist. Andeka abielupaari loomingut on jäädvustatud mitmetel helisalvestistel, näiteks CD-l „Sirje & Väino Puura operetisäras“ (2011).

Säravast solistipaarist on Evelin Kivimaa kirjutanud elulooraamatu „Sirje ja Väino Puura. Elu nagu operett“ (Tammerraamat, 2017). Sel õhtul pühendas Väino vastuvõtu ajal Sirjele kauni itaaliakeelse laulu, mida juubilar särasilmselt kuulas.

Sirje ja Väino suurepäraste rollide hulka kuuluvad muu hulgas Madeleine ja markii Aristide de Faublas „Savoy ballis“ – nimelt selles Estonia lavastuses, mis esietendus 1982. aastal. Praegu Estonias mängitav „Savoy ball“ esietendus aga 2014. aastal Mart Sanderi lavastajakäe all. Juubeli puhul astus lavale sel õhtul ka Sirje, lastes heliseda võluval lauluhäälel.

Kui sillerdavas sinises kleidis Sirje tuli etenduse lõppedes lavale kummardama, tõusis publik saalis püsti ning aplodeeris kaua ja vaimustunult.