KINDEL LEMMIK: Õhtuleht testis räim tomatis konserve ka kuus aastat tagasi ja kuigi toonasest seitsmest žürii liikmest ei osalenud sel teisipäeval meie testil keegi, kogusid taas enim punkte Viru Ranna praetud räimed tomatikastmes. Need maitsesid ka kolleeg Sirjele. Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
29. veebruar 2020, 11:57

KRIISIAJA TOIDULAUD | Räim tomatis: kui ühes karbis seisavad reas kenad kalad, siis teises suplevad sabad ja soolikad (70)

Eestlane on põlvest põlve punast kala söönud, ainult nõukaajal seisis laual lõhe asemel räim tomatis. Iseäranis nostalgilisi tundeid kipuvad punased silgud tekitama kunagistes tudengites ja matkasellides. Mis tundeid retroroog praegustes sööjates tekitab, selgus Õhtulehe järjekordsel testil. Maksimaalselt võis üks konserv koguda 90 punkti.

Eestlane on põlvest põlve punast kala söönud, ainult nõukaajal seisis laual lõhe asemel räim tomatis. Iseäranis nostalgilisi tundeid kipuvad punased silgud tekitama kunagistes tudengites ja matkasellides. Mis tundeid retroroog praegustes sööjates tekitab, selgus Õhtulehe järjekordsel testil. Maksimaalselt võis üks konserv koguda 90 punkti.

Aastatega on kunagine retroroog ka moodsamate maitsetega täienenud, näitas Õhtulehe tiir pealinna supermarketites ja Balti jaama turu kalasaalis. Peale räime plaanisime proovida ka kilu ja meil õnnestuski leida kilud tomatikastmes tšilliga, kilud kimtšikastmes ja kolmed eri tootja sprotid tomatikastmes. 

Edasi lugemiseks: