Metallkarbis on küll väga ilus ja maitsev kala. Maksab £1.36. Kevadel Eestis käies otsisin ilusat räime ja suitsuturska. Tursk oli ilmselgelt vana. Räime polnud kuskil. Nüüd ongi vaid punane kala,mida ma ei taha. Tahaks omatehtud vürtsikilu, marinaadi räime, ja prae - ja suitsulesta.haug on ka hea kala. Eesti küll mereriik , aga suuri kalakoguseid ma turgudel kuskil ei näinud. Ei teagi, kas veel sadamatest otse kala saabki? Vanaema käis ikka Kurgsest toomas. Kui ma laps olin , toodi kevadel koju 2/3/4 kasti räime ja kus räim oli suur. Räimemari praetuna , on superhea!
Väga head asjad. Mäletan ülikooli ajal mehega hoidsime raha kokku ning lõunaks oli tefteelid või kalapallid tomatikastmes kahepeale ja pakk petti. Ei mäletagi enam hinda, pett oli vist 7 või 9 kopikat , kalapallid midagi üle kahekümne kopika, vist 24 oli. Sööme perega tänapäevalgi.
Olgu mis on, aga toiduainete kvaliteet on muutunud kohutavaks. Lihakonservid sisaldavad mingit plöga, mis on täis soolika, udara ja teabmis tükke. Kalakonservid on mingi ebaselge mass või katkised kalad. Viimast korda leidsin konservikarbist päris liha Venemaalt toodud konservist, enne seda Rootsist, Töksforsi poest ostetud konservist ja seegi oli Poola toode.
Mis õigusega on meie plögakonservidel kiri "hautatud loomaliha" või "hautatud sealiha"? Väike-Maarjas hautate seda plöga või?
Miks sealiha ajab praadides mingit halli, vahtu välja, miks ahjupraad on maitsetu? Kust te seda liha toote?
Õpetus sõnad.Kui tahad osta räime või kilu tomatis siis võta karp kätte ja raputa kõrva juures.Kui loksub siis pane rahumeeli tagai riiulisse.Eriti vastikud on viru ranna kilud tomatis.Enamjaolt on seal hall tomati vesi.
Pean mainima,vanasti olid need söödavad.Ostsin ükskord Maximast,viskasin minema,need olid tõega mittesöödavad. Kuidas saab sellist rämpsu müüa.Ei kujuta ette kuidas neist suppi teha?
ei maksa mind nüüd nõukaaja taganutmises süüdistada aga pea igasugune toit, kaasaarvatud, konservid, olid kordades paremad. Ostke praegu mingit lihakonservi, kõigis ühtlane maitsetu mass aga kus vanasti oli Turisti eine, täiesti lihast tehtud kohe. Noh andke nüüd tuld kui vastupidi arvate.
ara lbise, vanal ajal oli räim tomatis tipp-topp konserv, korralik tomatikaste, praegustel on ju puhta hall, vedel ollus kastme asemel.Ja räimed olid puhastatud, mitte pea ja soolikatega. Kilu tomatis oli kõige täiega karpi pandud.
Alles huljuti avasin karbi kust vaatasid vastu ainult kalapead, ei ühtegi tervet sprotti. Väga tundub, et tegu oli ka pildil kujutatud punase karbiga, Läti toode.
Kui läti konservid on paremad siis miks lätis müügil eest tooted mida lätlased ostavad meelsamini. Võtame näiteks sinu nimetatud sprotid praetud kilud tomatis. Edasi konservid õlis, näiteks sea - loomalihad, ( turistieine ) nii edasi jne. Miks läti muidu üldse kauba sisse tellib kui nende kaup parem on. Võtame või igasugused lihatooted mis on olnud suurtes kettides eestis on kõik kadunud. Põhjus ikka ei osteta tuleb välja eesti kaup on parem.
70 -ndate lõpus, ja 80-ndatel ka polnud . Rüim oli 31, ja kilu 32 kopikat. Tursk 46 vist . Leivapätis hind varieerus 14 kuni 20 kopikani . Kala oli tõesti kallist lihast mitmeid kordi odavam . Seda enam, et mida lähemale perestroikale, seda vähem liha liikus . Meile jäeti pead, jalad, ja sobproduktid .
70 -ndate lõpus, ja 80-ndatel ka polnud . Rüim oli 31, ja kilu 32 kopikat. Tursk 46 vist . Leivapätis hind varieerus 14 kuni 20 kopikani . Kala oli tõesti kallist lihast mitmeid kordi odavam . Seda enam, et mida lähemale perestroikale, seda vähem liha liikus . Meile jäeti pead, jalad, ja sobproduktid .
70 -ndate lõpus, ja 80-ndatel ka polnud . Rüim oli 31, ja kilu 32 kopikat. Tursk 46 vist . Leivapätis hind varieerus 14 kuni 20 kopikani . Kala oli tõesti kallist lihast mitmeid kordi odavam . Seda enam, et mida lähemale perestroikale, seda vähem liha liikus . Meile jäeti pead, jalad, ja sobproduktid .
70 -ndate lõpus, ja 80-ndatel ka polnud . Rüim oli 31, ja kilu 32 kopikat. Tursk 46 vist . Leivapätis hind varieerus 14 kuni 20 kopikani . Kala oli tõesti kallist lihast mitmeid kordi odavam . Seda enam, et mida lähemale perestroikale, seda vähem liha liikus . Meile jäeti pead, jalad, ja sobproduktid .
70 -ndate lõpus, ja 80-ndatel ka polnud . Rüim oli 31, ja kilu 32 kopikat. Tursk 46 vist . Leivapätis hind varieerus 14 kuni 20 kopikani . Kala oli tõesti kallist lihast mitmeid kordi odavam . Seda enam, et mida lähemale perestroikale, seda vähem liha liikus . Meile jäeti pead, jalad, ja sobproduktid .
Meil erinevate konservide ka liha, kvaliteet on väga madalale langenud. undub, et mis mujale ei sobi ja ülejäänud praht on meil müüki pandud. Lisaks maitsestmisega ei saa rahule olla, ju siis varjatakse sellega sisu kvaliteeti.
Meil erinevate konservide ka liha, kvaliteet on väga madalale langenud. undub, et mis mujale ei sobi ja ülejäänud praht on meil müüki pandud. Lisaks maitsestmisega ei saa rahule olla, ju siis varjatakse sellega sisu kvaliteeti.
Mina vedasin kala, enamus oli räim Saaremaalt Lõuna Eestisse sealautadesse sigade söögiks. Ma enam ei mäleta aga kusagil sõin sealiha, sealihal oli ka räime maitse juures. Nii, et ajakirjanik palun vabanda rahva ees.
Vanasti oli räim toatis üks odavamaid konserve ja olidki terved räimed seal koos tomatikastmega. Ei midagi ülipeent. Sprotipasteet oli teine selline, ega kodus neid väga ei söönudki, aga matkadel ja treeninglaagris läks kõik alla.
Ma ei saa aru millest sa jahud , see et ma ei osta seda loorberisodi ,see ei tähenda ju ,et ma ei söö ,see just seda tähendabki , et t e e n . i s e . !? Loe veelkord ja kui ise aru ei saa ,siis kutsu , naised , lapsed , naabrid ja sugulased appi ,las seletavad sulle siis .Aga sinu enesekiitus läks küll jubedamalt haisema , võta rohud ja mine tee lõunauinak !
Mu koolivend õppis Tallinnas.Rääkis,kuidas nad enne stipipäeva (näpud põhjas) Tallinna lahe jäält turska korjamas käisid.
Sikutimehed püüdsid turska maksa pärast.Maks välja,kotti ja tursk ise lumme.Põlati ära.
Arts ilusale kenale " kah tartlanna le ".16. veebruar 2019, 10:17
Tere tartlanna kui kena Sa oled sellest loorberi sodist. Miks Sa kenake ise ei tee neid asju oma maitse meele järgi. Räim on väga hea kala ja mina teen räimest väga palju asju. Naine, lapsed ja isegi sugulased ning naabrid kiidavad minu tehtut ja omatehtud ikka parem kui poe oma. Täna läheb minul sõira teoks lahti. Ära siis tartlannakene turtsu kui ise oled laisk.
Ei ole enam pehmelt öeldes aastaid ,seda sodi ostnud ega söönud , esiteks mulle ei maitse loorberilehe maitse ja seda on sinna ohtralt topitud ja vähe sellest , need lehed on ka sinna vedeliku sisse vedelema jäetud ja loorber annab mitmekordse maitse ,kui jääb kauaks marinadisse . Imelik kas nad näiteks ise ei tule sellepeale , et parandada oma viga ja maitseomadust ???
Oi seda ei saa küll öelda, et Nõuka ajal lõhe asemel laual oli räim ikkagi vastupidi. Nõkaajal oli kala odav, odavam kui sealiha aga vaadake mis nüüd hinnad on. Kala kilo hind maksis kopikaid, tegemist on harimatu ajakirjanik Kersti Eero ga. Räim maksis Nõuka ajal 1 kilo 4 kopikat, leivapäts 12 kopikat on Teil hea võrrelda nüüdsete hindadega. Suitsuturska olid kõik kohad täis ja odav. Nüüdsel ajal ei ole enam veekogudes kala. Häbi võiks olla sellist rumalat juttu ajada.
Olen ostnud nii meie kui Läti toodangut. Eesti kilud karbis on tõesti nii,et pead ja sabad segamini,aga Läti päritoluga karbis on kõik korralikult ja tervelt karpi laotud.Miskipärast viimasel ajal neid kauplustes vähe saada. Jah,tuleb välja,et ka sellist kaupa tuleb Lätist ostma minna!
KOMMENTAARID (70)