Inimesed

KRIISIAJA TOIDULAUD | Räim tomatis: kui ühes karbis seisavad reas kenad kalad, siis teises suplevad sabad ja soolikad

Kersti Eero, 29. veebruar 2020, 11:57

70 KOMMENTAARI

k
kerstiknemaksa oma honorar tagasi sa ei tea millist kalagi vasti söödi, mul hakkab endalhäbi/ 17. veebruar 2019, 13:50
j
juku/ 16. veebruar 2019, 21:31
Ei söönud eesti mats mingit punast kala, ikka oma jõest püütud särge, ahvenat ja haugi, kui mõisahärra metsnikule vahele ei jäänud
j
J../ 16. veebruar 2019, 18:49
Minu Praetud räimed tomatis on küll korralik konserv, üks parimaid
r
Riga sprott/ 16. veebruar 2019, 18:24
Metallkarbis on küll väga ilus ja maitsev kala. Maksab £1.36. Kevadel Eestis käies otsisin ilusat räime ja suitsuturska. Tursk oli ilmselgelt vana. Räime polnud kuskil. Nüüd ongi vaid punane kala,mida ma ei taha. Tahaks omatehtud vürtsikilu, marinaadi räime, ja prae - ja suitsulesta.haug on ka hea kala. Eesti küll mereriik , aga suuri kalakoguseid ma turgudel kuskil ei näinud. Ei teagi, kas veel sadamatest otse kala saabki? Vanaema käis ikka Kurgsest toomas. Kui ma laps olin , toodi kevadel koju 2/3/4 kasti räime ja kus räim oli suur. Räimemari praetuna , on superhea!
o
On olemas vanasõnad./ 16. veebruar 2019, 18:08
Teile on sõda tarvis. Teile on Siberit tarvis jne.
o
Ostsin ka üle aastate karbi kalapalle ja mis jubedus seal sees oli! Paksendatud kaste ja mingid kruu/ 16. veebruar 2019, 17:29
j
jaan/ 16. veebruar 2019, 17:23
ja aga nüüd ei leia räime karbis üles

e
E/ 16. veebruar 2019, 17:23
Briis tooteid ei os ta enam kunagi Jube vastikud.Hed on Minu.
t
Tiiu/ 16. veebruar 2019, 17:09
Väga head asjad. Mäletan ülikooli ajal mehega hoidsime raha kokku ning lõunaks oli tefteelid või kalapallid tomatikastmes kahepeale ja pakk petti. Ei mäletagi enam hinda, pett oli vist 7 või 9 kopikat , kalapallid midagi üle kahekümne kopika, vist 24 oli. Sööme perega tänapäevalgi.
t
Tegelikkus/ 16. veebruar 2019, 16:46
Olgu mis on, aga toiduainete kvaliteet on muutunud kohutavaks. Lihakonservid sisaldavad mingit plöga, mis on täis soolika, udara ja teabmis tükke. Kalakonservid on mingi ebaselge mass või katkised kalad. Viimast korda leidsin konservikarbist päris liha Venemaalt toodud konservist, enne seda Rootsist, Töksforsi poest ostetud konservist ja seegi oli Poola toode. Mis õigusega on meie plögakonservidel kiri "hautatud loomaliha" või "hautatud sealiha"? Väike-Maarjas hautate seda plöga või? Miks sealiha ajab praadides mingit halli, vahtu välja, miks ahjupraad on maitsetu? Kust te seda liha toote?
o
otto/ 16. veebruar 2019, 16:28
Räim tomatis oli ENSV kõige kuulsam konserv. 28 kopikat maksis ja kannatas nosida küll. Ühiselamute kõik toad olid seda kraami täis.
m
mina eelistasin/ 16. veebruar 2019, 16:26
kilu tomatis, räim tomati karpi rohkem ei mahtunud,kui 1 räim :).
m
mina eelistasin/ 16. veebruar 2019, 16:25
kilu tomatis, räim tomati karpi rohkem ei mahtunud,kui 1 räim :).
a
Ajakirjanik ajab isegi kalad segamini, Tubli!/ 16. veebruar 2019, 16:16
e
E/ 16. veebruar 2019, 16:14
Õpetus sõnad.Kui tahad osta räime või kilu tomatis siis võta karp kätte ja raputa kõrva juures.Kui loksub siis pane rahumeeli tagai riiulisse.Eriti vastikud on viru ranna kilud tomatis.Enamjaolt on seal hall tomati vesi.

p
Pille/ 16. veebruar 2019, 16:08
Firma Briis praetud kilu tomati kastmes - kvaliteetne ja maitsev.
e
Enn/ 16. veebruar 2019, 16:00
Andge aga siia, väga head.
n
16. veebruar 2019, 15:56
need on alega või ilma koguaeg ühe hinnaga.
l
Lugeja 14 : 23 le/ 16. veebruar 2019, 15:43
No sa küll tohter ei ole, tohtrid on haritud ja nii rumalate sõnadega ei räägi aga Jämejalast sa või küll olla.
s
sss/ 16. veebruar 2019, 15:37
Pean mainima,vanasti olid need söödavad.Ostsin ükskord Maximast,viskasin minema,need olid tõega mittesöödavad. Kuidas saab sellist rämpsu müüa.Ei kujuta ette kuidas neist suppi teha?
n
no/ 16. veebruar 2019, 14:38
ei tundnud ka puudust kui oli palju head, kohalikku kala
n
no / 16. veebruar 2019, 14:30
ei maksa mind nüüd nõukaaja taganutmises süüdistada aga pea igasugune toit, kaasaarvatud, konservid, olid kordades paremad. Ostke praegu mingit lihakonservi, kõigis ühtlane maitsetu mass aga kus vanasti oli Turisti eine, täiesti lihast tehtud kohe. Noh andke nüüd tuld kui vastupidi arvate.
t
to vuihh.../ 16. veebruar 2019, 14:26
ara lbise, vanal ajal oli räim tomatis tipp-topp konserv, korralik tomatikaste, praegustel on ju puhta hall, vedel ollus kastme asemel.Ja räimed olid puhastatud, mitte pea ja soolikatega. Kilu tomatis oli kõige täiega karpi pandud.

o
oravale/ 16. veebruar 2019, 14:10
jah, sellepärast nii tark oledki...
k
köhud taevapoole/ 16. veebruar 2019, 13:50
a
Arvata on et pealesellepasa vette heitmist said särjed südame atakki ja töusid kögud t/ 16. veebruar 2019, 13:49
v
Vuihh ära b tuleta vanu aegu meelde/ 16. veebruar 2019, 13:46
praegustki tuli sinu kommi lugedes see öövastav haismeelde
o
orav hakab ikka peastmädanema/ 16. veebruar 2019, 13:45
a soolikatespeades ongi köige rohkem fosforit ajutegevuseks kes neid jalgujamune ikka süüa tahab
M
@Kalamees kommenteerijale./ 16. veebruar 2019, 13:31
Ma ei kirjutanud erapoodidest.Eripoed olid need.Kuhu tavainimesel asja ei olnud.
k
Kalapasta tünnid kobrutasid vagladest sigalate juures :P :) .Palju sai selle kraamiga ilusat särge p/ 16. veebruar 2019, 13:29
m
Mitte vaid räime./ 16. veebruar 2019, 13:26
Töötasin kunagi KEK-is ja ehitasime sigalale juurdeehitust.Vana sigala ette toodi kalluri koorem värskeid suuri ahvenaid.

k
Knapp/ 16. veebruar 2019, 12:35
Alles huljuti avasin karbi kust vaatasid vastu ainult kalapead, ei ühtegi tervet sprotti. Väga tundub, et tegu oli ka pildil kujutatud punase karbiga, Läti toode.
t
Tom ile/ 16. veebruar 2019, 12:25
Kui läti konservid on paremad siis miks lätis müügil eest tooted mida lätlased ostavad meelsamini. Võtame näiteks sinu nimetatud sprotid praetud kilud tomatis. Edasi konservid õlis, näiteks sea - loomalihad, ( turistieine ) nii edasi jne. Miks läti muidu üldse kauba sisse tellib kui nende kaup parem on. Võtame või igasugused lihatooted mis on olnud suurtes kettides eestis on kõik kadunud. Põhjus ikka ei osteta tuleb välja eesti kaup on parem.
s
silk/ 16. veebruar 2019, 12:22
räim tomatis aga mitte viru ranna- hapu pudru
t
Tiit/ 16. veebruar 2019, 12:02
Igatahes Läti vürtsikilud on küll räielik rämps.
r
Reeglina? päriselt või?/ 16. veebruar 2019, 11:52
Noh kui kilud nimetada rämpsuks, siis küll, paljudes karpides iludad terved kalad sees
r
Reeglina? päriselt või?/ 16. veebruar 2019, 11:48
Noh kui kilud nimetada rämpsuks, siis küll, paljudes karpides iludad terved kalad sees
s
Selge see/ 16. veebruar 2019, 11:47
Ei ole söönud, aga oma arvamus on olemas, ja kohe negatiivne
r
Reeglina? päriselt või?/ 16. veebruar 2019, 11:46
Noh kui kilud nimetada rämpsuks, siis küll, paljudes karpides iludad terved kalad sees

r
Reeglina? päriselt või?/ 16. veebruar 2019, 11:46
Noh kui kilud nimetada rämpsuks, siis küll, paljudes karpides iludad terved kalad sees
h
16. veebruar 2019, 11:44
Huvitav mis kaifi moderaator sellest saab kui kõik plussid-miinused nollo kerib?
k
Kana/ 16. veebruar 2019, 11:42
Ja mitte ainult sealihal, muidu
e
ei , nii odav ta nüüd/ 16. veebruar 2019, 11:41
70 -ndate lõpus, ja 80-ndatel ka polnud . Rüim oli 31, ja kilu 32 kopikat. Tursk 46 vist . Leivapätis hind varieerus 14 kuni 20 kopikani . Kala oli tõesti kallist lihast mitmeid kordi odavam . Seda enam, et mida lähemale perestroikale, seda vähem liha liikus . Meile jäeti pead, jalad, ja sobproduktid .
e
ei , nii odav ta nüüd/ 16. veebruar 2019, 11:41
70 -ndate lõpus, ja 80-ndatel ka polnud . Rüim oli 31, ja kilu 32 kopikat. Tursk 46 vist . Leivapätis hind varieerus 14 kuni 20 kopikani . Kala oli tõesti kallist lihast mitmeid kordi odavam . Seda enam, et mida lähemale perestroikale, seda vähem liha liikus . Meile jäeti pead, jalad, ja sobproduktid .
h
Huvitav/ 16. veebruar 2019, 11:41
e
ei , nii odav ta nüüd/ 16. veebruar 2019, 11:41
70 -ndate lõpus, ja 80-ndatel ka polnud . Rüim oli 31, ja kilu 32 kopikat. Tursk 46 vist . Leivapätis hind varieerus 14 kuni 20 kopikani . Kala oli tõesti kallist lihast mitmeid kordi odavam . Seda enam, et mida lähemale perestroikale, seda vähem liha liikus . Meile jäeti pead, jalad, ja sobproduktid .
e
ei , nii odav ta nüüd/ 16. veebruar 2019, 11:40
70 -ndate lõpus, ja 80-ndatel ka polnud . Rüim oli 31, ja kilu 32 kopikat. Tursk 46 vist . Leivapätis hind varieerus 14 kuni 20 kopikani . Kala oli tõesti kallist lihast mitmeid kordi odavam . Seda enam, et mida lähemale perestroikale, seda vähem liha liikus . Meile jäeti pead, jalad, ja sobproduktid .

e
ei , nii odav ta nüüd/ 16. veebruar 2019, 11:40
70 -ndate lõpus, ja 80-ndatel ka polnud . Rüim oli 31, ja kilu 32 kopikat. Tursk 46 vist . Leivapätis hind varieerus 14 kuni 20 kopikani . Kala oli tõesti kallist lihast mitmeid kordi odavam . Seda enam, et mida lähemale perestroikale, seda vähem liha liikus . Meile jäeti pead, jalad, ja sobproduktid .
j
Juku/ 16. veebruar 2019, 11:36
Tursk, stauriid, skumbria ja angerjas läks ka notsudele söögiks
t
Tõepoolest/ 16. veebruar 2019, 11:33
Meil erinevate konservide ka liha, kvaliteet on väga madalale langenud. undub, et mis mujale ei sobi ja ülejäänud praht on meil müüki pandud. Lisaks maitsestmisega ei saa rahule olla, ju siis varjatakse sellega sisu kvaliteeti.
t
Tõepoolest/ 16. veebruar 2019, 11:33
Meil erinevate konservide ka liha, kvaliteet on väga madalale langenud. undub, et mis mujale ei sobi ja ülejäänud praht on meil müüki pandud. Lisaks maitsestmisega ei saa rahule olla, ju siis varjatakse sellega sisu kvaliteeti.
s
Seatalitaja/ 16. veebruar 2019, 11:31
Mäletan kui räime söödeti sigadele nõuka ajal.
a
Autojuht/ 16. veebruar 2019, 11:20
Miks minu kommentaar ei läinud läbi, et kirjutasin vedasin Saaremaalt räime Lõuna Eestisse sigalatesse sigade toiduks e. söögiks.
t
Tom/ 16. veebruar 2019, 11:18
Läti kalakonservid on tunduvalt maitsvamad,eriti sprotid ja praetud kilud tomatis.
j
Juku/ 16. veebruar 2019, 11:14
Kas te teate mis nende soolikate sees veel on?

a
Autojuht/ 16. veebruar 2019, 11:14
Mina vedasin kala, enamus oli räim Saaremaalt Lõuna Eestisse sealautadesse sigade söögiks. Ma enam ei mäleta aga kusagil sõin sealiha, sealihal oli ka räime maitse juures. Nii, et ajakirjanik palun vabanda rahva ees.
j
jaa/ 16. veebruar 2019, 11:08
elasime nõukaajal vaeselt, aga seda mäletan,et ema tegi tihti sutursaga salatit.Praegu on tursk nii kallis...ja kala üldse kallim kui liha.
v
16. veebruar 2019, 11:06
Vanasti oli räim toatis üks odavamaid konserve ja olidki terved räimed seal koos tomatikastmega. Ei midagi ülipeent. Sprotipasteet oli teine selline, ega kodus neid väga ei söönudki, aga matkadel ja treeninglaagris läks kõik alla.
a
Artsile k,10,17 / 16. veebruar 2019, 10:41
Ma ei saa aru millest sa jahud , see et ma ei osta seda loorberisodi ,see ei tähenda ju ,et ma ei söö ,see just seda tähendabki , et t e e n . i s e . !? Loe veelkord ja kui ise aru ei saa ,siis kutsu , naised , lapsed , naabrid ja sugulased appi ,las seletavad sulle siis .Aga sinu enesekiitus läks küll jubedamalt haisema , võta rohud ja mine tee lõunauinak !
t
Turska sai ka tasuta./ 16. veebruar 2019, 10:22
Mu koolivend õppis Tallinnas.Rääkis,kuidas nad enne stipipäeva (näpud põhjas) Tallinna lahe jäält turska korjamas käisid. Sikutimehed püüdsid turska maksa pärast.Maks välja,kotti ja tursk ise lumme.Põlati ära.
S
@Kalamees/ 16. veebruar 2019, 10:19
Sa siin kirjeldad seda ja teist,aga lõhest ei midagi.Kus poodides sovetiajal lõhet oli.Peale eripoodide.
a
Arts ilusale kenale " kah tartlanna le "./ 16. veebruar 2019, 10:17
Tere tartlanna kui kena Sa oled sellest loorberi sodist. Miks Sa kenake ise ei tee neid asju oma maitse meele järgi. Räim on väga hea kala ja mina teen räimest väga palju asju. Naine, lapsed ja isegi sugulased ning naabrid kiidavad minu tehtut ja omatehtud ikka parem kui poe oma. Täna läheb minul sõira teoks lahti. Ära siis tartlannakene turtsu kui ise oled laisk.
p
pensionär/ 16. veebruar 2019, 10:12
Kalis on tursk, veneajal oli see odavaim kala.Räime praen ise ja teen tomatisousti ja sibulakastme peale.

k
kah tartlanna / 16. veebruar 2019, 09:56
Ei ole enam pehmelt öeldes aastaid ,seda sodi ostnud ega söönud , esiteks mulle ei maitse loorberilehe maitse ja seda on sinna ohtralt topitud ja vähe sellest , need lehed on ka sinna vedeliku sisse vedelema jäetud ja loorber annab mitmekordse maitse ,kui jääb kauaks marinadisse . Imelik kas nad näiteks ise ei tule sellepeale , et parandada oma viga ja maitseomadust ???
k
Kalamees/ 16. veebruar 2019, 09:55
Oi seda ei saa küll öelda, et Nõuka ajal lõhe asemel laual oli räim ikkagi vastupidi. Nõkaajal oli kala odav, odavam kui sealiha aga vaadake mis nüüd hinnad on. Kala kilo hind maksis kopikaid, tegemist on harimatu ajakirjanik Kersti Eero ga. Räim maksis Nõuka ajal 1 kilo 4 kopikat, leivapäts 12 kopikat on Teil hea võrrelda nüüdsete hindadega. Suitsuturska olid kõik kohad täis ja odav. Nüüdsel ajal ei ole enam veekogudes kala. Häbi võiks olla sellist rumalat juttu ajada.
k
Kilud tomatis/ 16. veebruar 2019, 09:54
Olen ostnud nii meie kui Läti toodangut. Eesti kilud karbis on tõesti nii,et pead ja sabad segamini,aga Läti päritoluga karbis on kõik korralikult ja tervelt karpi laotud.Miskipärast viimasel ajal neid kauplustes vähe saada. Jah,tuleb välja,et ka sellist kaupa tuleb Lätist ostma minna!
a
ax/ 16. veebruar 2019, 09:50
Selle toote nimi on ühishaud.😀
t
tartlane/ 16. veebruar 2019, 09:41
pole enam aastaid ostnud ja sellepärast ei oska öelda,aga jube jutt küll,et kõik käib allamäge
j
Ja-jah/ 16. veebruar 2019, 09:22
Kui konservid valmistataks saagimitest-ilvestest,siis kõlbaks need veelgi vähem süüa.....
k
kolla/ 16. veebruar 2019, 09:04
Reeglina on kõik konservid,salatid ja isegi hakkliha valmistatud pehmelt öeldes tootmisülejääkidest ehk rämpsust.

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee