Varro VooglaidFoto: Teet Malsroos
Tele
14. veebruar 2019, 23:10

Varro Vooglaid: kõigile ei tule maksta sama töö eest sama palka (28)

„Feministide algses põhimõttes ei näe ma midagi halb,” tunnistab konservatiivne aktivist Varro Vooglaid „Kolmeraudses”, et tal ei ole selle vastu midagi, et naised saavad näiteks valida või tööl käia.

Naistemarsi korraldanud sotsiaaldemokraat Triin Toomesaar on Vooglaiu arvates radikaalne feminist ja selline asi on rahvusriigi vaenulik.

„See ei ole mingisugune argument, et kõigile tuleb maksta sama töö eest sama palka,” on Vooglaiu seisukoht soolisest palgalõhest ning tema arust on normaalne, et tööandja saab valida, kellele ta rohkem maksab ja kellele vähem, isegi kui inimesed teevad sama tööd.

Aborti laste tapmiseks nimetanud Vooglaid tunnistab, et kui on eesmärgiks päästa näiteks ema elu, suudab ta seda aktsepteerida. Kui aga eesmärgiks on elu hävitamine, on see tema jaoks moraalselt taunitav.

Toomesaare väiteid abordi vajalikustele lükkab Vooglaid ümber võrdlusega naistevastase vägivallaga, ironiseerides selle üle, et ka see on alati olemas olnud, miks peaks siis seda kuidagi keelustama.

„Mis palgalõhest me räägime, kui me ei suuda tagada võrdset õigust elule,” on Vooglaiu sõnul probleemiks just see, et naisõiguslased, kes seisavad võrduse eest, aborti toetavad.