Foto: pixabay.com
Poliitika
14. veebruar 2019, 15:48

Riigikogu hakkas tühja kasseti tasu analüüsima (2)

Riigikogu kultuurikomisjon otsustas tänasel istungil, et ei saada täiskogusse teisele lugemisele eelnõu, millega soovitakse kaasajastada audiovisuaalse teose ja teose helisalvestise isiklikeks vajadusteks kasutamise kompenseerimiseks tasu maksmise korda.

Eelnõu algatajad soovisid ajakohastada seadmepõhist tasu, kuid justiitsministeerium tegi ettepaneku minna üle autoritele tasu maksmisele riigieelarvest.

Kultuurkomisjoni esimehe Aadu Musta sõnul tuli eelnõule justiitsministeeriumilt muudatusettepanek, mis oleks aga muutnud kogu eelnõu sisu ja selle menetlemiseks oleks kultuurikomisjonil jäänud liiga vähe aega. 

Kultuurikomisjoni liikme Heidy Purga sõnul peab lahendus makstava tasu osas olema autoritele õiglane ja tasu suuruse arvutamine peab olema läbipaistev. 

Üks eelnõu algatajaist, Tarmo Kruusimäe märkis, et tal on kahju, et praegune koosseis ei jõudnud positiivse tulemuseni, kuid ta mõistab komisjoni kaalutlusi.

Autoriõiguse seaduse muutmise seaduse eelnõu algatasid Riigikogu liikmed Tarmo Kruusimäe, Madis Milling, Priit Sibul ja Hardi Volmer.