Katrin LustFoto: Stanislav Moshkov
Tele
13. veebruar 2019, 20:55

VIDEO | Katrin Lust kahetseb Zandi-lugu: siin on palju kära ja vähe muutust (38)

„Kui mulle saabus härra Zandi nõue, kus nägin, et ta nõuab miljonit ja hüpoteeke – ta nõudis ju minu kõikide varade külmutamist – oli see väga hirmutav,” räägib „Pealtnägijale” Katrin Lust.

„Mäletan, et mul oli paanikahoog, vaatasin hagi sisu, helistasin oma advokaadile ja mõtlesin, et miks ma seda kõike teen,” lisab ta.

Lust tunnistab, et kahetseb Iraj Zandiga seotud lugu. „Ma ei tahaks juriidiliselt vaielda, vaid saateid teha. Tegelikult on olnud Eesti tüdrukute vaba valik sellise härraga magada, temalt kingitusi võtta. Kokkuvõtvalt, mida ma selle looga ühiskonnas muutsin? Kui võtame ükskõik millise teise loo, siis ma ei tagane sellest, aga siin on palju kära ja vähe muutust,” selgitab „Kuuuurija” saatejuht „Pealtnägijale”.

Katrin ei tunne, et oleks kunagi kellelegi ülekohut teinud. „Magan puhta südametunnistusega. Seda tööd ei saa teha nii, et mitte keegi haiget ei saa. Kui linna peal ringi liigun, siis kes ütleb, et Katrin Lust oli mölakas ja kes ütleb, et Mihkel Kärmas on mölakas. See on selline töö. Paratamatult on neid, kes on rahul ja neid, kes ei pea lugu sinust või minust.”

Lust arvab, et on viimase nelja aastaga saanud piisavalt paksu naha. „On vähe asju, mis suudavad mind endast välja viia. Mind häirib, et kui „Kuuuurija” saateid vaadata, siis mina ei esine seal üksinda. Inimesed on tulnud sinna viimases hädas. Kui mind solvatakse, siis võin olla prügitelevisiooni kuninganna, aga kindlasti ei saa prügiks nimetada nende inimeste muresid,” räägib ta „Pealtnägijale”.

Lapsepõlve raskused on teinud Lustist inimese, kes ta täna on

Lust on kirjutanud oma autobiograafias „Seks, valed ja eneseusk”, et tema isa oli alkohoolik ning ema muretses Katrini vaimse tervise pärast. „Mul ei ole ühtegi paberit ette näidata. Vaimne tervis pigem [selles mõttes, et] iga laps, kes on pärit katkisest perekonnast ja kelle isa on alkohoolik, on maailma asjadele tundlikum. Ilmselt on ka minule see asjaolu lapsepõlvest tundlikkuse andnud. Kuid minu vaimne tervis on täiesti korras ja olen aru saanud, et kõik raskused, mis on lapsepõlves olnud – lisaks isa alkoholismile võib-olla ka majandusliku kindlustunde puudumine – on teinud minust täna sellise inimese, nagu ma olen.”

Kärmase küsimusele, kas Lust on tegelenud ka aktimodellindusega, ei soovi naine vastata. „Tegu on vargusega. Nende fotode autor on minu toonane abikaasa ja üks inimene sattus minu arvutisse ja levitas neid. Rohkem ma sel teemal rääkida ei soovi.” Siiski mainib ta, et keegi oli hiljuti pildid ka ühele pornoleheküljele üles riputanud. „Saatsin neile kohe kirja ja mulle vastati, et nad vabandavad ja loodavad, et ma ei kaeba neid kohtusse. Need võeti sealt kohe maha,” sõnab Katrin.

Räägitakse, et Lustil on väga palju raha, sest talle kuulub kaks korterit ning maja Setumaal, lisaks on tal uhke kunstikogu. Katrin peab ise vajalikuks siinkohal joone vahele tõmmata, kas kõik see on tänu „Kuuuurijale” või mitte. „Kui tulin Inglismaalt, olin ju seal abielus ja läksin lahku. Midagi sain ikkagi ka kaasavaraks. Kaks korterikest on ostetud enne „Kuuuurijat”, kunsti hakkasin koguma 2008. aastal, kui Eestis oli majanduskriis. Kunsti müüdi väga odavate hindadega ning otsustasin oma sääste kunsti panna,” selgitab ta „Pealtnägijas”. Lusti kogusse on kuulunud ka Konrad Mägi teos, mille ta hiljuti maha müüs, sest seintel pole enam piltide jaoks piisavalt ruumi.