Pagarisaate pesamuna NoelFoto: TV3
Tele
12. veebruar 2019, 16:07

„Eesti parima pagari“ pesamuna Noel: „Enne saadet küpsetasin kaks korda aastas.“ (7)

Saate „Eesti parim pagar” noorim osaleja, itaallasest isa käe all õppinud 16aastane Noel tunnistab, et läks saatesse selleks, et ennast proovile panna. Tegelikult armastab ta rohkem soolaseid toite ning küpsetab vaid korra-kaks aastas.

Hoolimata sellest, et ta oli meeskonna pesamuna, ei tundnud ta kordagi, et teda poleks tõsiselt võetud. „Mulle meeldis, sai näidata, et kõige nooremad pole kõige nõrgemad.”

Itaalia verd noormees on ka isa restoranis abiks käinud, kuid kokkab rohkem kodus ja õpib kokaks. Oma esimesed katsetused tegi ta aga juba väga noorelt. „Ema ütles, et hakkasime pannkooke tegema, kui olin kolmeaastane, ja tema õpetas. Aga 11-12aastaselt hakkasin sellele rohkem pühenduma.”

„Tegelikult pole ma üldse suur küpsetaja,” tunnistab Noel, et teeb pigem soolaseid toite. Saatesse otsustas ta minna selleks, et ennast proovile panna ja uusi kogemusi saada. „Enne saadet küpsetasin ma umbes kaks korda aastas,” on ta aus, lisades, et kuidagi eriliselt ta saateks ei valmistunud. „Eks ma midagi proovisin läbi, aga läksin mõttega, et proovin ja annan endast maksimumi.”

Pigem soolase toidu sõbrana armastab ta köögis teha praade ja liharoogi, ka pastad tulevad tal hästi välja. Kookidest meeldivad talle lihtsad, kerged ja klassikalised, millele ta üritab särtsu lisada. „Koogid olid pigem saate teema,” muigab ta kelmikalt.

Varasemalt kodus katsetanud ja internetivideote abil ennast arendanud noormees on nüüd alustanud õpinguid kokakoolis ning unistab kokaametist. Toidutegemisse üritab ta aga suhtuda loominguliselt. „Vaatan retsepti, aga ka improviseerin, kuidas tuju on.”

Lisaks kokandushuvile tegeleb Noel ka mägironimisega. Selleni jõudis ta tänu onule. „Ma hakkasin ronima umbes kaks ja pool aastat tagasi, kui käisime onuga Kreekas mägironimas. Ta oli kunagi mägironija. See hakkas mulle meeldima ja tagasi tulles otsisin ronimissaali, kus ennast treenima hakkasin,” meenutab ta põneva hobi algust. Kahe ja poole aastaga on ta vallutanud mägesid nii Rootsis, Itaalias kui ka Kreekas.