Olli LindholmFoto: VIDA PRESS
Inimesed
12. veebruar 2019, 12:24

Suri legendaarse Soome ansambli Yö laulja Olli Lindholm (9)

Ilta-Sanomate teatel suri 54 aasta vanuses legendaarse Soome ansambli Yö solist Olli Lindholm. Rokilegendi tabas oma kodus samasugune saatuslik haigushoog nagu nädal varem Matti Nykäneni. 

Lindholm oli 1981. aastal kokku tulnud Yö asutajaliige. Ansambel teatas oma liidri surmast teisipäeval sotsiaalmeedias. Lindholmi oli täna öösel tabanud haigushoog. Ansambli mänedžer Taija Holm rääkis Iltalehtile, et Olli oli olnud elu parimas tervislikus vormis. „See on kõigi jaoks šokk.“ Holmi sõnul oli muusiku lähedane kutsunud kiirabi. Lindholm viidi haiglasse, kuid tunnistati seal surnuks. 

„Olli oli meie jaoks palju enamat kui ansamblikaaslane,“ seisab ansambli järelehüüdes. „Ta oli meile südamesõber, kes oli alati omade poolt. Ta jättis meile hulgaliselt mälestusi ning laulud, mis elavad igavesti." Bänd avaldab kaastunnet Olli omastele. Muusikust jäid maha kaks täiskasvanud last ning elukaaslane Eveliina. 

Viimastel aastatel tegutses Lindholm lauljate televõistluse „The Voice of Finland“ kohtunikuna. Alkoholi pruukimise jättis rokkar maha 2000. aastal pärast nädalapikkust joomatuuri ning oli sestsaadik täiskarsklane, kirjutab Ilta-Sanomat.