Rea Lest BerliinisFoto: Sputnik/Scanpix
Film
12. veebruar 2019, 12:15

FOTOD | Rea Lest säras Berliini filmifestivali punasel vaibal ja osales Euroopa tõusva filmitähe programmis (2)

Rea Lest valiti osalema Berliini filmifestivali ajal toimuvasse mainekasse, filminäitlejaid tutvustavasse programmi European Shooting Stars. Programmis osalevad 10 näitlejat, kes valiti välja 29 kandidaadi hulgast.

Žürii sõnul paistis Rea Lest kandidaatide hulgast silma kirgliku, jõulise ja tulise osatäitmisega Rainer Sarneti mängufilmis „November“. Rea tunnistati ka selle rolli eest 2018. aasta Eesti filmi ja teleauhindade galal parimaks naisnäitlejaks.

Lisaks Rea Lestale osalevad Shooting Starsi programmis Elliott Crosset Hove Taanist, Emma Drogunova Saksamaalt, Kristín Thora Haraldsdóttir Islandilt, Aisling Franciosi Iirimaalt, Blagoj Veselinov Makedooniast, Dawid Ogrodnik Poolast, Ine Marie Wilmann Norrast, Milan Marić Serbiast ja Ardalan Esmaili Rootsist.

European Shooting Starsi programm toimus Berliini filmifestivali ajal 8.-11. veebruarini 2019 ning selle käigus kohtusid väljavalitud näitlejad mitmete casting-agentide, produtsentide ja teiste filmimaailma võtmeisikutega ning neid tutvustati rahvusvahelisele filmitööstusele, ajakirjanikele ja Berliini festivali publikule. Üritus kulmineerus 11. veebruaril 2019 festivali peasaalis Berlinale Palastis toimuva piduliku galaga.

European Shooting Starsi programmi eesmärk on tutvustada ja edendada Euroopa talenti läbi eri tegevuste. European Shooting Stars on EFP üks prestiižsemaid ja ambitsioonikamaid ettevõtmisi ja see toimub juba 22. korda.