"Eesti parim pagar" esilinastus.Foto: Tiit Tamme
Tele
12. veebruar 2019, 17:13

GALERII | „Eesti parima pagari“ neljas hooaeg pakub rohkelt nalja – vaata, kes astuvad võistlustulle! (3)

Homme alustab neljandat hooaega „Eesti parim pagar“. Saate avaosa käisid ühiselt vaatamas kõik saates osalejad. Enda suurelt ekraanilt nägemine pakkus võistlejatele palju nalja. Lisaks tõid nad kaasa enda küpsetatud magusaid hõrgutisi.

Carolyn (24), noorsootöötaja

Carolyn on rõõmsameelne noorsootöötaja, kes toimetab köögis nii noortekeskuse lastega kui oma vendadega. Ta ei küpseta selleks, et midagi süüa oleks, vaid selleks, et jagada rõõmu ja head maitset. Nii näiteks on ta võitnud noortekeskuste projektikonkursi tööga “Häkkerid köögis” ning tänu sellele võtnud enda juhtida kokandusringi. “Mul on nii hea meel, et saan pakkuda enda kogukonna noortele sellist võimalust” ütleb Carolyn. Kindla peale on noortel seal keskuses vedanud, sest Carolyni nakatav positiivsus ja küpsetamisoskus on kindel hea tuju retsept.

Carolyn Foto: TV3

Ellen (25), üliõpilane

Ellen on üliõpilane Pärnumaalt, kes oma esimese küpsetise valmistas juba kolmeaastaselt.  Kui ta just ei küpseta, uitab ta koertega metsas või teeb trenni. Köögis on Ellen katsetaja, kes laseb fantaasial lennata ning enamasti sünnivad nende loominguliste eksperimentide käigus võrratud küpsetised. Üks on aga kindel – Ellen küpsetab vabariigi parimaid keekse!

Ellen Foto: TV3

Jorma (60), turismitalu peremees

20 aastat tagasi tuli Jorma Soomest Saaremaale ratsutama ja jäigi siia. Praegu peab mees turismitalu, toimetab hobuste ja koertega ning töötab õppejõuna. Jorma on köögis tõeline kunstnik, kes loob ise retsepte. Vähe sellest – suur osa tema kookidesse jõudvast toorainest on ise kasvatatud. Nõnda on tema küpsetised hooajalised, loodusest inspireeritud ja tõeliselt põnevad šedöövrid!

Jorma Foto: TV3

 Kaijaliina (27), koduperenaine

Praegu lapsega kodus toimetav Kaijaliina on osav küpsetaja. Naine on õppinud ehitusviimistlejaks ning on nii vispli kui ka lusikaga tõeliselt täpse käega virtuoos. “Kööki astudes avaneb nagu uus maailm. Armastan katsetada ning armastan, et piiriks on vaid fantaasia. Tihti lähen nii hoogu et ununeb retseptist kinni pidada,” ütleb Kaijaliina ise.

Kaijaliina Foto: TV3

Kristiina (36), kunstiõpetaja

Pärnumaalt pärit Kristiina on loovhing, kes ammutab inspiratsiooni loodusest. “Toidu valmistamine, alates koostisainete valimisest ning lõpetades selle kaunilt serveerimisega, on olnud mulle alati meeltmööda. Küpsetamine on mõnusalt loominguline tegevus. Tehtud otsuste, hoolikalt valitud toiduainete ja oskuste abil leiavad aset väikesed imed, mis rõõmustavad õnnestumise korral nii mind kui ka minu lähedasi, sõpru ja tuttavaid,” ütleb ta. Kristiina küpsetistes on õrnust, naiselikkust ja Eestimaa looduse mekki. 

Kristiina Foto: TV3

Lea (53), lüpsja

Lüpsja Lea on pärit Kuusalust. Sealne Vihasoo küla rahvas armastab tema kooke ja kringleid. Lea küpsetised on alati kindla peale minek – klassikalised retseptid ja eestlaste lemmikmaitsed on asjaliku Lea stiil, mis täiuseni lihvitud. Keerulised hookuspookused ja moodsad maitsed Leale ei istu. Tema leivanumber olevat sootuks “tavaline kringel”.

Lea Foto: TV3

Liina (43), müügijuhi assistent

Kolme tütre ema Liina küpsetab stressimaandamiseks ja tujutõstmiseks. Nende peres on alati laupäeviti küpsetatud ja ahju lähevad nii pirukad, koogid kui ka tordid. Võistluses on Liina suur muretseja, kuid tundub, et just see on komponent, mis tema küpsetised eriti heaks teeb! Mis kõige paremini õnnestub?  “Pikaajalise harjutamise tulemusena on „leivanumbriks“ saanud vaarikatega beseerull. Ei midagi põnevat, lihtsalt „vastikult hea“ nagu kolleegid ütlevad,” kirjeldab Liina.

Liina Foto: TV3

Meidi (26), kaubandusjuht

Särtsakas Meidi on köögis tublisti küpsetanud juba 15 aastat. “Küpsetamine on minu jaoks mu lemmik stressimaandav tegevus. Kuna mu töö ei ole just kuigi loominguline, siis meeldib mulle väga erinevaid küpsetisi ja kooke läbi proovida. Üldjuhul proovin küpsetada vähemalt kord nädalas. Ei saa salata, et üks lemmikumaid osasid on ka valmistoodete manustamine!” kirjeldab Meidi on küpsetamislembust.

Meidi Foto: TV3

Sandra (26), modell

Kaunis Sandra kasvatab kodus kaht tütrekest ning tegeleb modellitööga. Kõik tema küpsetised on filigraansed kunstiteosed, kus perfektselt paigas iga maitsenüanss ning kaunistus. “Mulle meeldib küpsetada, sest see on mõnus! Saan katsetada ja teostada oma mõtteid-ideid. Kuna suuresti on küpsetamine ka kunstiline oskus, siis saan lasta valla oma kunstilise poole,” ütleb loominguline Sandra.

Sandra Foto: TV3

Noel (16), õpilane

Saate pesamuna Noel on koolipoiss, kelle küpsetistes kohtuvad Eesti ja Itaalia maitsed. Kuigi Noel on saate noorim osaleja, on tal köögikogemust kõvasti. Ta on nimelt lapsest saadik olnud abiks oma isale kuuluvas Itaalia restoranis. Lisaks küpsetamisele tegeleb noormees mägironimisega ning peab plaani kokakooli minekuks.

Noel Foto: TV3