Marju HimmaFoto: Kairit Leibold/ERR
Tele
11. veebruar 2019, 14:59

Marju Himma: Kaspar Kaljas vihjas Lusti kanalivahetusele juba kolm nädalat tagasi (4)

Neljapäeval teatas Katrin Lust, et kolib oma autorisaate „Kuuuurija“ täna algava hooaja TV3 asemel hoopis Kanal 2 ekraanile. Õhtulehele antud intervjuus ütles Lust, et otsus sündis tunni aja jooksul - lihtsalt lendu lastud mõte võttis kuju ja nii oligi. 

„Huvitav on aga see, et kui käisin 25. jaanuaril Kanal 2-s salvestamas intervjuud Postimees Meedia telekanalite juhi Kaspar Kaljasega, küsisin talt, mis on see, mis Kanal 2-e eetrist kunagi ära ei kao. Muiates ütles ta: „Lust ei kao Kanal 2 eetrist mitte kunagi.“ Vestluse käigus mainis ta siis, et kohe-kohe on oodata teadet, et Kanal 2-e tuleb tööle üks väga tuntud teletöötaja,“ ütleb ajakirjanik ja ajakirjandusõppejõud Marju Himma Vikerraadio „Meediakommentaaris“, vahendab ERR

„Pidasin neid võttepausil öeldud lauseid pigem veidrateks sõnakõlksudeks, ehkki peast käis ka siis läbi, et ega Katrin Lusti ometi Kanal 2-te meelitata. Küllap teab Lust ise kõige paremini, kas tema otsus sündis tunni või 24 tunni või kolme nädalaga, ehkki TV3-le teatas ta sellest telekanalist lahkumisest ette vaid neli päeva.“

„Mina isiklikult arvan, et Kaspar Kaljas viskas nalja talle, kui oli selline arutelu, et lust ei kao. Minu nimi tähendab ju ka rõõmu ja lusti. Mina arvan, et Kaspar Kaljas mõtles rõõmu, lusti ja meelelahutust,“ ütleb Katrin Lust ise Õhtulehele.

Himma viitab oma arvamuses ka sellele, et portaalis Diktor sõnas Lust, et otsus kanalit vahetada sündis 24 tunniga, Õhtulehele antud pikas intervjuus aga, et tunniga. „Mulle tuli pakkumine ja pakkumisest otsuseni võttis aega 24 tundi. Kui aga küsida, kui kiiresti otsus ise tuli, siis see toimus tunniga,“ selgitab Lust. „Me tegime selle kõne (telefonikõne, kus Lust sattus rääkima ühe Kanal 2 inimesega, ning õhku visati mõte, et miks mitte saatega Kanal 2 ekraanile kolida – toim.) kolmapäeval, otsuse tegin ma neljapäeval. Ja otsustasin ma tunni jooksul, see on tõde,“ ütleb ta.

„Loogiline mõtlemine ju – kui ma helistan kellelegi, et tule „Kuuuurijasse“, siis ega ta ju terve 24 tundi ei otsusta. Otsuse võtad vastu äkki hoopis 5 minutiga. Oleks ju võinud asjaosalistelt ka küsida, mida silmas peeti – kas 24 tundi või üks tund, kas lust või Lust,“ võtab saatejuht teema kokku.