Lavastaja James Gunn koos Oreoga 2014. aastal Londonis „Galaktika valvurite“ Euroopa esilinastusel. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
11. veebruar 2019, 11:53

Suri „Galaktika valvurite“ kuulus pesukaru

10 aasta vanuses on surnud pesukaru Oreo, „Galaktika valvurite“ Rocketi prototüüp, kellega režissöör James Gunn oli filmi esilinastusel poseerinud.

Oreo eeskujul loodud Rocketile andis 2014. aasta filmis ja selle järjes (2017) hääle superstaar Bradley Cooper. Kurba uudist pesukaru surmast teatati superkangelaste tiimi Facebooki lehel, vahendab BBC News. 

„Oreo suri täna hommikul väga lühikese haiguse järel. Suur tänu meie imelistele loomaarstidele nende kaastunde ja hoole eest," kirjutas kuulsa loomakese omanik Quinta Layla.

Quinta Layla on rääkinud, et tema lemmikust sai staar puhtjuhuslikult, kirjutab cnet.com. Esimest „Galaktika valvurite“ filmi vändati Ühendkuningriigis Sheppertoni filmistuudios. Kuid Suurbritannias on pesukarude pidamine haruldane.

Kui kineastide kõrvu jõudis kuuldus Oreo-nimelisest pesukarust, pöördusid stuudio esindajad Quinta Layla poole ning palusid luba looma põhjalikult uurida. Oreo andis filmi tegijatele aimu sellest, kuidas pesukarud päriselus liiguvad ja reageerivad. „Nad uurisid tema reageeringuid ärritajatele ja motoorseid oskusi ning filmisid teda isegi läbimärjana,“ rääkis perenaine. 

James Gunn, kes valmistas ette saaga kolmandat jagu, sai mullu Disney filmistuudiolt sule sappa, põhjuseks ammused pedofiiliateemalised naljad. Kuigi nii „Galaktika valvurite“ staarid kui ka fännid anusid, et Disney meelt muudaks, jäi stuudio kõigutamatuks. Novembris teatas aga Hollywood Reporter, et Gunn on pääsenud Warner Brosi leivale. Warnerile kuuluvad Marveli suurima konkurendi DC superkangelaste filmiõigused. Kuuldavasti saab James Gunnist kurikaeltest pajatava filmi „Suicide Squad“ (2016) järgmise jao stsenarist.