Cardi B pälvis esimese naisena parima räppalbumi Grammy. Galal saatis teda räppar Offset, kinnitades kuuldusi, et vahepeal karile jooksnud abielu on päästetud. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
11. veebruar 2019, 09:47

Grammydel triumfeerisid naised ja räpp (1)

Eilsel Grammyde jagamisel Los Angeleses naasid naised võidukalt areenile, pälvides aasta albumi ja parima uue artisti auhinna. Ilmne oli ka räpi võidukäik: Childish Gambino „This Is Americast“ sai esimene räpipõhine pala, mis kuulutati aasta salvestuseks ja aasta lauluks.

Mullustel Grammydel olid nii nominatsioonide kui ka võitjate seas domineerinud meesartistid, märgib Marketwatch.com. Kuid tänavu andsid juba avapaugu vägevad naised, nende seas Michelle Obama ja Lady Gaga, kes kirjeldasid muusika rolli oma elus. „Muusika on mul alati aidanud oma lugu edastada,“ ütles publikut lavaleilmumisega üllatanud endine USA esileedi.

Gaga toonitas, et teda oli algul heidutatud: ta olla imelik, tema välimus ja saund ei saavat publikule peale minna. „Kuid muusika ütles, et ma neid ei kuulaks!“ lausus poptäht, kes pälvis õhtu jooksul kolm Grammyt ning on nüüd üheksakordne laureaat.

Aasta albumi Grammy võitis Kacey Musgravesi „Golden Hour“, mis seljatas nii Drake'i, Post Malone'i kui ka Cardi B plaadi. Ühtlasi kolm kantrikategooria Grammyt  võitnud kantrilauljanna oli aasta albumi priisi vastu võttes sõnatu: „Ma ei oskagi midagi öelda. Olen väga tänulik. Võit ei tee mu albumit teistest selles kategoorias olijatest paremaks,“ oli lauljanna tagasihoidlik.

Parima uue artisti tiitliga pärjati Dua Lipa. 

Childish Gambino (Donald Glover) oli õhtu suurvõitja, pälvides neli Grammyt, nende seas parima muusikavideo ja parima räpi/laulu etteaste. Marketwatch.com märgib, et säärast menu pole räpp Grammydel seni saavutanud.

 
 
 
View this post on Instagram

Another #GRAMMY for @childishgambino! "This Is America" wins Record Of The Year. 👏

A post shared by Recording Academy / GRAMMYs (@recordingacademy) on

Parima räpplaulu auhinna vastu võtnud Drake'i toonitas Staples Centeri laval, et auhindade võitmine pole tähtis, kui sul on tõelised fännid, kes su kontsertidel käivad ja su laule kaasa laulavad. Kanada staari meelehärmiks võeti tal poole kõne pealt võimendus maha ning teleülekandes algas reklaam. Korraldajad seletasid hiljem, et olid Drake'i hingetõmbepausi tema tänukõne lõpuks pidanud.

Cardi B läks ajalukku esimese naisena, kes on üksi parima räppalbumi Grammy võitnud (Lauryn Hill pälvis selle 1997. aastal ansambli The Fugees koosseisus). Räpistaar lausa värises meeleliigutusest ja ärevusest ning avaldas laval arvamust, et peaks ehk kanepiga närve rahustama, vahendab Mediawatch.com