Foto: Jaan Heinmaa/Toidutare
Inimesed
11. veebruar 2019, 08:04

NÄDALAMENÜÜ: valentininädalal naudi hõrgutisi seentest (2)

Kirjutab toitumisnõustaja Jane Maastik: Väljas on külm ja metsas paks lumi, kuid nüüdki võib sügisest seenelkäiku meenutades seenetoite nautida. Tuleb vaid keldrist või sügavkülmast talvevaruks pandud hoidised välja otsida. Hoidistatud seened sobivad suurepäraselt lisandiks või üheks koostisaineks erinevatesse toitudesse. Marineeritud, soolatud või hapendatud seeni saab kasutada salatites, sügavkülmutatud kukeseeni või puravikke võib aga lisada broileriroogadesse, pirukatäidiseks või risotosse.  Kes eelistab värskeid seeni, saab aastaringselt poest  šampinjone või austerservikuid osta. Igaks päevaks välja arvestatud menüüsid koos kaloritega vaata SIIT!