HOIA NÄPUD EEMALE: Coq Au Vin'i ehk klassikalist prantsuse moorpraadi süües tuleb kanakoiva kallal noa ja kahvliga nikerdada.   Foto: Vida Press / Alamy
Triin Tael 9. veebruar 2019 00:01
Gurmaanlikul Prantsusmaal on lihtne vääratada ja matsliku välismaalase tempel otsaette saada. Kuidas restoranis ja küllaminekul käituda, et toidufopaad tulemata jääksid?

Gurmaanlikul Prantsusmaal on lihtne vääratada ja matsliku välismaalase tempel otsaette saada. Kuidas restoranis ja küllaminekul käituda, et toidufopaad tulemata jääksid?

Ära kiirusta

Koos prantslasega restorani minnes varu aega, kirjutab veebikülg Bonappetour. Uurimuse andmeil sööb 43% prantslasi iga päev lõunat kauem kui 45 minutit. Nii et valmistu toitu aeglaselt nautima. Veebikülg Oui In France paneb turistile südamele, et õhtusöök ei alga enne kella 19. Mõnes ringkonnas istutakse lauda isegi alles kell kaheksa või üheksa. Kui soovid söögikohast toitu kaasa osta, pole hea toon seda tänaval käigu pealt vohmida. Prantslane viib selle koju või paneb pintslisse pargipingil istudes. 

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
1,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaVõida iPhone 12 nutitelefon