Inimesed

Kausitoit: tervislik ja kerge kõhutäis  (1)

Kersti Eero, 9. veebruar 2019, 00:01
KERGE JA TERVISLIK: Kui siia lisada ka pilkupüüdev väljanägemine ja kombineerimisvõimalus, ei tundugi kausitoitude meeletu menu enam nii üllatav. Foto: Aldo Luud
Traditsiooniline Hawaii kalurite toit poke bowl on viimasel kümnendil vallutanud maailma suurlinnad ja edukalt kanda kinnitanud Eestiski. Populaarset tänavatoitu saab teha ka kodus, sest kaussi võib panna kõike, mida hing ihkab. Seejuures on oluline, et tervislikus roas oleks nii midagi pehmet kui ka krõmpsu ja hulk erinevaid maitseid.   

„Kui klassikalisest kausitoidust poke bowel`ist rääkida, siis see on pärit Hawaii saartelt. Sealt on see vaikselt jõudnud  Los Angelesse ja teistesse suurlinnadesse ning viimase viie aastaga on saanud sellest kasvav trend,“ ütleb Tallinnas kahe tänavatoidubaariga algust teinud Jörgen Kohal. Ta avastas kausikultuuri Rootsis. „Stockholmi turul pakub 90% kõigist lõunasöögikohtadest kausse. Peale klassikaliste kalakausside saab vokikausse jpm, isegi Lähis-Ida dolmad ja bulgur on kolinud kaussi.“ 

Kõigi Õhtulehe paberlehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:

Samal teemal

21. märts 2019, 13:49
Võitled ülekaalu või seedeprobleemidega? Neid aitavad seljatada head kõhubakterid!
9. veebruar 2019, 08:47
SÖÖ END KÕHNAKS: 10 toredat kausirooga toovad kevade lähemale

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee