Jeff BezosFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
9. veebruar 2019, 10:00

Maailma rikkaim inimene süüdistab kõmulehte väljapressimises

Maailma rikkaim inimene, Amazon.comi asutaja Jeff Bezos süüdistab USA kõmuväljaannet National Enquirer väljapressimises. Jaanuaris oli ilmsiks tulnud, et Bezosel on juba pikemat aega armuke. 

Bezos, kelle varandust hinnatakse umbes 140 miljardile eurole, ja tema kauane kaasa MacKenzie teatasid jaanuaris 25 aastat kestnud abielu purunemisest. Kõmuajakirjanduse hinnangul jäi mulje, et kuulus paar tegi ennetava sammu: kohe-kohe pidi ilmuma National Enquireris fotodega paljastuslugu Bezose salasuhtest endise telediktori Lauren Sancheziga.

National Enquirer avaldaski paarikese intiimseid mobiilisõnumeid ning lisas, et kuna osad sõnumid on pornograafilised, pole neid sünnis trükki anda. Nüüd kirjutab Bezos blogpostituses, et ta palkas turvakonsultant Gavin de Backeri uurima, kuidas tema erasõnumid ajakirja valdusesse jõudsid ning mis on Enquireri motiivid.

Seepeale nõudnud National Enquireri emafirma American Media Inc (AMI), et ta lõpetaks nuuskimise. Vastasel juhul ähvardanud AMI, et avalikuks tehakse veel mitmed Bezose erasõnumid, kuid ka üheksa selfit. Amazoni juhi sõnul on nende seas näiteks kaader tema suguelundist ja veel mitu diskreetset pilti, mõni temast, mõni tema uuest kallimast Lauren Sanchezist. 

Bezos on veendunud, et tegu on poliitilise kättemaksuga. Talle kuulub USA mõjukamaid ajalehti Washington Post, mis on president Donald Trumpi suhtes kriitiline. Trump on Bezost korduvalt oma väljaütlemistes rünnanud. Kuid AMI president David Pecker on Trumpi kauane sõber.