Indrek Galetini fotonäituse "Piiritlemata perfektsionism" avamine FotomuuseumisFoto: Teet Malsroos
Inimesed
8. veebruar 2019, 20:25

GALERII | Indrek Galetin avas kodumaal näituse „Piiritlemata perfektsus“ (5)

Londonis resideeruv fotograaf Indrek Galetin on üle mõne aja taas kodumaal ning otsustas just siin avada oma uue näituse „Piiritlemata perfektsus“.

Fotonäitus on esimene laiaulatuslik esitlus Indrek Galetini töödest pärast 2009. aastat. Näha saab parimat valikut tema loomingust, nende hulgas tuntumaid portreid ja kaht moefilmi, mis valminud viimase kaheksa aasta jooksul Suurbritannias.

Fotonäitus Fotomuuseumi kahes saalis annab ulatusliku ülevaate tema fotograafiast ning hõlmab töid, mida on esile toodud paljudes rahvusvahelistes meediaväljaannetes, ajakirjade esikülgedel, artiklites ja reklaamikampaaniates.

Suurbritannia moe-, meelelahutus- ja queermaailma tuntud nimed Munroe Bergdorf, Seann Miley Moore, Alisha White ja Gina Harrison on vaid vähesed, kelle portreid näitusel näha saab. „Piiritlemata perfektsus“ ühendab fotograafi kommertstööd ning lavastusliku uue loomingu.

Galetin alustas 2005. aastal vabakutselise fotograafina tööd Eesti väljaannetes ja oli aastatel 2007–2010 Eurovisioni lauluvõistluse ametlik fotograaf. Pärast seda kolis ta Londonisse, kus astus London South Banki ülikooli fotograafia erialale ning omandas seal 2017. aastal bakalaureusekraadi.

2018. aastal pildistas ta maailmakuulsale seksuaalvähemuste ajakirjale Gay Times esiküljeloo fotoseeria, mille peaosas oli transseksuaalne modell ja ühiskonnaaktivist Munroe Bergdorf.

Kodumaal on Galetin tuntud vastuoluliste tööde poolest, mille kõrghetk oli 2008. aastal toimunud heategevuslik isikunäitus „Amour – Vahet pole“, mida inspireeris idee armastusest ja inimestevahelistest suhetest, olgu nad hetero-, homo- või biseksuaalsed. Kõik fotod müüdi maha oksjonil ja koguti rekordiline summa, mis annetati AIDS-i ennetuskeskusele nende hädavajaliku töö toetamiseks.