Brad ja Skid Row kitarrist Scotti Hill Los Angeleses Ultimate Jam Night laval. Foto: Jack Lue
Saund
8. veebruar 2019, 12:36

Rokkar Priit Jürjens turgutab kohalikku muusikamaastikku ja hakkab korraldama LA-s populaarseid jämmiõhtuid (1)

Ameerikas laineid löönud kitarrist Brad Jurjens (kodanikunimega Priit Jürjens) on tagasi kodumaal, ning värskendab kohalikku muusikamaastikku. Mees mängib ansamblis Must Hunt ja plaanib nüüd hakata korraldama muusikutele ka mõnusaid jämmiõhtuid.

„See idee tuli Los Angelesest, kus ma päris pikalt elasin. Seal on need väga populaarsed. Kuulsin tuttavate käest, et sellised asjad toimuvad ka Helsingis ja mõtlesin, et miks mitte ka siin proovida,“ sõnab Brad Õhtulehele. Jämmiõhtu tähendab seda, et kõik muusikud, kel vähegi tahtmist, tulevad kokku ja hakkavad koos muusikat tegema.

„Los Angelese kõige suurem, Ultimate Jam Night, üritus toimub Hollywoodis klubis Whisky A Go Go teisipäevaõhtuti ja on enamasti puupüsti rahvast täis,“ teab Brad rääkida. Sel aastal tähistab LA jämmiõhtu juba oma neljandat aastapäeva.

Kui keegi nüüd mõtleb, et kohale võivad tulla ainult profid muusikud, siis nii see ei ole. Samuti pole vaja osalemiseks oma kukrut kergendada. „Sissepääs on täiesti tasuta, oodatud on kõik muusikud, ka need, kes siiani ainult oma magamistoas või garaažis pilli harjutanud on,“ kutsub mees kõiki üles osalema. Mine tea, ehk sünnib sealt ägedaid kooslusi, millega järgmisel aastal kasvõi „Eesti laulule“ minna.

„Jämmiõhtud toimuvad klubis Rockstars ja seal on olemas nii trummid kui ka võimendid. Muusikud peaksid kaasa võtma vaid oma standardhäälestuses kitarrid ja basskitarrid. Esimese jämmiõhtu peame maha juba sõbrapäeval.“