DJ DarudeFoto: Lehtikuva Lehtikuva/Scanpix
Üritused
8. veebruar 2019, 09:50

DJ Darude'i esimene eurolaul vallandas plagiaadisüüdistuse! (1)

Soome riiklik ringhääling Yle saadab Eurovisionile DJ Darude'i koos laulja ja näitleja Sebastian Rejmaniga. Soomlased saavad ise otsustada, millist kolmest võimalikust palast tandem Tel Avivis esitab. Äsja tutvustati avalikkusele esimest laulu. Esmalt kutsus see esile vastakaid arvamusi, siis aga lausa plagiaadisüüdistuse.

Tantsumuusikastaar Darude (õige nimi Ville Virtanen) on loonud Eurovisioni jaoks kolm laulu. Esimene neist, „Release Me“, avaldati täna keskööl. Pala kaasautorid on Jaakko Manninen ja Brandyn Burnette.

Pressiteates räägib Darude, et see on kolmest palast tema jaoks kõige isiklikum. „„Release Me“ on kodust eemal viibiva lapsevanema patukahetsus, kus ebapiisavuse tunnet karjutakse kogu universumile. Mul endal on kõik tasakaalus, aga vahel tekivad välisreisidel süümepiinad, kihvatused või hirmus koduigatsus. Usun, et paljudel lapsevanematel on vahel sellised tunded.“

Ilta-Sanomat märgib, et ajalehe Facebooki-küljel on värske laul esile kutsunud vastakaid kommentaare. Mõni kiidab, et pala tabab täpselt kümnesse. „Siin on Lordi järel suurima potentsiaaliga eurolaul!“ ülistab üks fänn. Teiste meelest on laul aga igav ja mittemidagiütlev. „Siin pole kusagilt kinni haarata,“ nuriseb üks kommentaator.

Õige pea plahvatas aga pomm: mitmed süüdistavad Darude'i plagiaadis. Tema pala olevat kahtlaselt sarnane rootslanna Agnes Carlssoni palaga „Release Me".