Matti Nykänen 2008. aastal. Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
7. veebruar 2019, 15:50

Selgus Matti Nykäneni matmispaik (1)

Esmaspäeva öösel 55 aasta vanuses surnud Matti Nykäneni maetakse lese sõnul Jyväskylässe. Sealsamas oli tulevane neljakordne olümpiavõitja 17. juulil 1963 ilmale tulnud. 

Pia Nykänen rääkis Soome kõmuväljaandele Seiska, kuidas Matti oli pühapäeva kesköö paiku läinud pesu pesema. Endine suusahüppesangar oli tuntud puhtusearmastuse poolest, kuid naise süda aimas halba: Matti oli end nädalavahetusel halvasti tundnud. Kui Pia pesuruumi läks, valitses seal pimedus ja vaikus. „Matti istus põrandal, näost täiesti valge, suu ja silmad lahti. Karjusin oma pojale Miskale: tule kähku siia, Matti on surnud!“ vahendab Seiska. 

Iltalehti uuris täna Pia Nykänenilt Matti matuste kohta. Lese sõnul on selge vaid see, et olümpiakangelane sängitatakse Jyväskylässe. „Nõnda oleme oma lähiringis kokku leppinud.“

Soome ajakirjanduses ja sotsiaalmeedias on arutatud ka võimalikke riiklikke matuseid. Minister Sampo Terho on palunud võimudel seda võimalust uurida. „Olümpiavõitja Matti Nykäneni saavutused on Soome spordiajaloos konkurentsitud,“ põhjendas Terho Twitteris. 

Pial oli ole Iltalehti teatel selles küsimuses oma arvamust. „Usun, et lepime selles omasteringis ise kokku. Esialgu pole keegi minuga selles küsimuses ühendust võtnud.“