Odini sõdalased ÜRO rändeleppe vastasel meeleavaldusel Vabaduse väljakul eelmise aasta detsembris.Foto: Robin Roots
Tele
7. veebruar 2019, 16:26

Saksa politoloogiadoktoriga raksu läinud odinlane valetas „Pealtnägijas“ (119)

Kolmapäevases „Pealtnägijas“ kajastati detsembri alguses Vabaduse väljakul toimunud kõmulist konflikti, kus sakslasest politoloogiadoktor Florian Hartleb rüseles Odini sõdalastega. Saates viidati muu hulgas Õhtulehe loole, kus odinlane Jaanus Burak väitis, et sai sakslaselt vastu hambaid. Burak nimetas lehes ilmunud väidet „pastakast välja imetuks“. Õhtuleht avaldab siinkohal helifaili, kus Burak ise kinnitab, et teda löödi.
Kuula ise, mida Burak rääkis Õhtulehe ajakirjanikule detsembrikuus.

Kui „Pealtnägija“ küsis Burakilt, kas Hartleb lõi teda Vabaduse väljakul, vastas odinlane, et ta pole midagi sellist öelnud. „See on mingi jama,“ ütles Burak. „Ma tõsiselt räägin, ma pole selliseid sõnu öelnud.“

„Et teie pole kuskil öelnud, et Florian Hartleb teid lõi?“ küsis saatejuht Anna Pihl Burakilt kinnitust.

„Mina ei tea, millisest pastapliiatsist see on välja imetud,“ vastas Burak.

Kuula ise, mida Burak rääkis „Pealtnägijas“.

Eelmise aasta 10. detsembril kirjutas Õhtuleht, et odinlased viisid Hartlebi minema Vabaduse väljakul toimunud ÜRO rändeleppe vastaselt meeleavalduselt, kuna ta sõimas kohale tulnud meeleavaldajaid fašistideks.

Mis sakslase ja Odini sõdalaste vahel täpselt juhtus, Burak eraldi avada ei tahtnud. „Kõik on juba lahti kirjutatud,“ kostis ta põhjenduseks. Kui Õhtulehe ajakirjanik küsis temalt tõukamiste kohta, vastas Burak aga, et ühe korra sai ta Hartlebilt vastu hambaid, kuid ei teinud politseile selle kohta avaldust.

„Las see olla. See on selline probleem, et politseil läheb kaks tööpäeva raisku,“ põhjendas Burak. „Mul on paremat teha, kui politseile avaldusi kirjutada.“

Uuesti, siit saab kuulata, mida Burak rääkis Õhtulehe ajakirjanikule detsembrikuus.