Steven Levy (Steve Bean) kirjeldas essees oma elu pärast nina amputeerimist ning ränka vähiravi. Foto: Facebook
Inimesed
7. veebruar 2019, 12:38

Menusarja näitleja tappis haruldane ninavähk (7)

USA menusarjas „Ray Donovan“ mänginud Steven Levy suri vähki, mis oli röövinud temalt nina. Näitleja oli ajakirja People teatel 58aastane.

Steve Beani nime all tegutsenud ja karjääri jooksul palju kõrvalosi teinud Steven Levyl diagnoositi 2016. aasta lõpus haruldane ja agressiivne vähivorm. Näitleja seletas ajakirjas Mel Magazine avaldatud pihtimuslikus essees „Minu aasta ilma ninata“, et keerulise nimega diagnoos sino-nasal squamous cell carcinoma [sinonasaalne lamerakuline kartsinoom] tähendab põhimõtteliselt ninavähki. Kasvajale ligipääsemiseks tuli näitleja nina eemaldada. 12tunnine lõikus tehti 2017. aasta märtsis. 

Lõikusele järgnes 35 kiiritusseanssi vaheldumisi kuue kemoteraapiaga. Kuid ravi ei aidanud. 

„Kui te seal kodus arvet peate, siis olen nüüd ilma ninast, pisarakanalitest, ülemisest suulaest ja igemetest, peaaegu kõigist hammastest, välja arvatud neli, söögiisust, paremast põseluust, suuremast osast parempoolsest lõualuust, kulmudest ja vuntsidest (keemiaravi), ülahuule tundlikkusest (operatsioon), suuremast osast parema näopoole motoorika valitsemisest (operatsioon) ja kummagi silma mõningasest kuulmisest (keemiaravi). Olen ka kaotanud umbes 40 naela [18 kilo] ja mis kõige hullem, oma naljasoone,“ kirjutas Levy.  

Ta lisas, et loetletud ihuhädad ei leevendu iial. „Õnneks naasis umbes kuu aega tagasi mu naljasoon. Ja oli ka tagumine aeg: värskeimad uuringud näitavad, et vähk on jäljekordselt platsis. Arstid ütlevad, et mul on jäänud elada 9-12 kuud.“

Daily Mirrori teatel jätkas kasvaja suurenemist ning valu tõttu tuli viimaks eemaldada ka Steveni parem silm. 

Näitlejat jäävad leinama abikaasa Caroline Carrigan ja poeg Jacob.