Foto: Daily Mirror
Inimesed
6. veebruar 2019, 16:40

Miks Jacko itsitas, kui teda pedofiilia asjus pinniti? Kehakeelespets kommenteerib (7)

Välja on ilmunud 1996. aastast pärit video, kus Michael Jacksonit küsitletakse seoses laste väidetava seksuaalse kuritarvitamisega. Popikuningas käitub klipis väga iseäralikult. Briti kehakeeleekspert seletab, millest see võib kõnelda.

Videos esitab advokaat lauljale küsimusi seoses kolme poisi, Jordan Chandleri, Brett Barnesi ja Macaulay Culkiniga, kes tihti tema Neverlandi häärberis viibisid. Kohtuasja olid algatanud viis Neverlandi töötajat, kes süüdistasid Jacksonit ebaõiglases vallandamises.

Toona 37aastast Michaelit võib videol näha itsitamas, ohkamas ja nägu varjamas. Daily Mirror uuris kehakeelespets Judi Jamesilt, mida Jackson sisimas mõelda võis.

Jamesi väitel käitub Jackson nagu koolidirektori juurde kutsutud ülbe nolk, kes noomimist tõsiselt ei võta. Kehakeeleekspert toonitab: nõnda šokeerivaid süüdistusi kuulav täiskasvanud mees niimoodi ei käituks. Jacko šokk on dramaatiline: ta ajab silmad pärani, suleb need siis ja keerab näo ära, nagu oleks talle kõrvakiil antud.  

Ekspert: see pole närviline naer

Vahepeal teeb Jackson mitu žesti oma silmade varjamiseks. Ta katab näo ja kallutab pead, kui aga silmad uuesti näha on, paistab laulja naervat. Jamesi sõnul võib naeratamine või itsitamine olla mõne inimese puhul loomulik reaktsioon šokile, kuid Michael paistab kogu klipi jooksul korduvalt itsitavat ja naervat. 

Ühel hetkel aga paistab Jackson otsustavat oma võimu näidata. Ta puudutab kaabuserva, kuid ringutab nii, et kaenlaalused paistavad. Jamesi sõnul kipub inimene ohuolukorras end väiksemaks tegema, näiteks endal kätega kaitsvalt ümbert kinni võttes. Kuid popikuninga lai žest viitab enesekindlusele - ta ei tunne endal mingit ohtu.

Jordyks kutsutud Jordan Chandleri pere esitas Michaeli vastu 1993. aastal süüdistuse seksuaalses kuritarvitamises, kirjutab Iltalehti. Politsei otsis laulja kodu läbi, kuid kohtu alla teda ei antud. Jackson maksis poisi perele 23 miljonit dollarit, kuid ei tunnistanud, et oleks Jordyga midagi sündsusetut teinud.