James Browni surnukeha 28. detsembril 2006. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
6. veebruar 2019, 12:20

James Brown ja tema kolmas abikaasa MÕRVATI?! (1)

2006. aastal 73 aasta vanuses surnud James Browni lähedased nõuavad tema surnukeha lahkamist, keeldudes uskumast, et souli ristiisaks tituleeritud laulja suri loomulikku surma. 

Daily Maili väitel nõuavad kriminaaluurimise algatamist Browni lesk, lapsed, sõbrad ja äripartnerid - kokku vähemalt 13 inimest. 

Legendaarne laulja suri 25. detsembril 2006 Atlanta haiglas. Surma ametlikuks põhjuseks nimetati südamerabandust ning kopsudes olnud vedelikku. Kuid juhtumit peab hämaraks isegi Browni surmatunnistusele alla kirjutanud arst. Dr Marvin Crawford ütles CNNile, et Browni seisund halvenes kahtlaselt kiiresti. „Ma poleks eales arvanud, et selle patsiendi süda seiskub. Kuid ta suri sel ööl ja ma tõesti tõstatasin küsimuse: mis selles palatis viltu läks?"

Daily Maili teatel tundusid Browni surma asjaolud tema sõbrale Andre White'ile nii veidrad, et ta võttis tilgutivoolikust laulja verd. Browni tütar Yamma ei lubanud isa surnukeha lahata. Yamma õde Deanna Brown Thomas keeldus ütlemast, kus isa maiseid jäänuseid hoitakse. 

Brown lasi oma naise tappa?

Ainus inimene, kes Browni surmahetkel tema palatis viibis, oli tema isiklik mänedžer Charles Bobbit. Bobbiti kirjeldust on nimetatud hägusaks. „Ma sain kohe aru, et ta valetab," kinnitas Browni sõber Fannie Brown Burford. Kuid Bobbit suri 2017. aastal 87 aasta vanuses.

Selles, et Brown tapeti, olid veendunud ka laulja tütar LaRhonda Pettit ja väimees Darren Lumar, kuid nemadki on nüüdseks surnud. Lumari tapmine aasta pärast Browni lahkumist on seni lahendamata.

Kuid CNNi andmeil usuvad Browni kolmanda abikaasa Adrienne Browni sõbrad, et ka tema tapeti - ning et selles võis mängus olla superstaari enese käsi. Adrienne suri 6. jaanuaril 1996 kaks päeva pärast ilulõikust. Nüüd väidab keegi erupolitseinik ühele allikale toetudes, et Adrienne'ile manustati ravimite üledoos. „Pole kahtlust, et Adrienne mõrvati," ütles naise lähedane sõbratar Jaque Hollander CNNile. 

Endine tsirkuseartist Hollander on väitnud, et Brown vägistas ta 1988. aastal, kui nad koostööd tegid. Laulja oli tuntud vägivaldsuse poolest. Iseäranis jõhkraks muutus ta uimastite mõju all.  Selsamal 1988. aastal vahistati Brown, kuna ta oli Adrienne'i vasktoruga peksnud ja tema pihta tulistanud. 

Hollander usub, et Adrienne mõrvati, ning tal on enda sõnul asitõendeid, et ka Brown ei surnud loomulikku surma. 

Teine Adrienne Browni tuttav, koduvägivalla ohvrite eestkõneleja Kay Mixon kahtlustab, et Adrienne'i surmaga võis olla seotud Brown ise. Mixon mõistis enda sõnul niipea, kui väidetavast üledoosist kuulis, et asi on kahtlane. „Seda tegi kas Brown ise või lasi ta seda kellelgi teisel teha."