RIIDED KADUNUD! Neiokõsõ käisid looga „Tii“ Eestit Iisraelis esindamas 2004. aastal, kuid finaali nad ei saanud. Nüüd otsib Risto Lehiste nende kostüüme taga, et need näitusele panna.Foto: Õhtuleht
Inimesed
4. veebruar 2019, 18:24

Kas keegi on näinud Neiokõsõ kehakatteid? (6)

Eesti Kuulsuste Koja eestvedaja Risto Lehiste korraldab Eurovisioni näitust ja tal õnnestus Ivo Linna „Kaelakee hääle“ sinine pintsak üles leida, kuid Neiokõsõ rõivad on endiselt kaotsis. Ivo Linna kadunud pintsak rippus Guitar Safari pubi seinal, aga siis vahetusid omanikud, koht läks remonti ja kuulus kuub rändas pubi ühe uue omaniku riidekappi, kus see seisis 12 aastat.

„Kui see inimene kuulis saatest „Hommik Anuga“, et me Ivo Linna Eurovisioni pintsakut nüüd taga otsime, võttis ta kohe kätte ja kirjutas mulle,“ märkis Lehiste Õhtulehele. „Nüüd saab see Eurovisioni näitusele kenasti üles pandud ja pärast seda kuulsuste koja suurele üldnäitusele. See on piisavalt kuulus pintsak, nii et see võiks olla väljas inimestele vaatamiseks.“

Ivo Linna, sinine kuub üll, 1996. aastal Oslos Eurovisionil koos Maarja-Liis Ilusaga. Foto: Õhtuleht arhiiv

Saates tunnistas Lehiste, et ajab taga ka Neiokõsõ kostüüme. „Kui kellelgi on need kuskil, siis ma paneks need ka välja. Need olid väga ägedad,“ ärgitas ta inimesi ka nendest kostüümidest teada andma. Erinevalt Linna pintsakust ei olnud Lehiste Neiokõsõ kostüümide asjus esmaspäevaks targemaks saanud. „Kõik jäljed kaovad Viljandis kui vits vette,“ ütles Lehiste Õhtulehele.

Pühapäeval tegi Lehiste saates „Hommik Anuga“ üleskutse anda teada Ivo Linna sinisest pintsakust, mida ta kandis 1996. aastal euroloo „Kaelakee hääl“ esitamise ajal ja mida oleks Eurovisioni näituse jaoks vaja. „Kui kellelgi on see pintsak olemas, siis ma väga palun seda näituse jaoks kolmeks kuuks laenuks.“ Ka Linna ise otsivat rõivatükki taga. Saatejuht Anu Välba teataski pärast saate eetrisse minekut, et pintsak ilmus välja.