The NeighbourhoodFoto: Promomaterjal
Saund
4. veebruar 2019, 11:42

„Sweater Weatheri” hitimeister The Neighbourhood: rokkstaare enam ei eksisteeri

„Meile meeldib publiku aus reaktsioon ning kontakt. Ka need kontserdid on ägedad, kus rahvas ei lähe ilmtingimata pööraseks ning ei laula absoluutselt iga sõna kaasa. Loeb see, kui on näha, et inimestel on hea olla ning nad naudivad kontserti. Kui Eesti on koht, kus inimesed on tagasihoidlikud, siis see on okei. Juba see, et fännid kontserdile tulevad, on äge,” räägib bändi The Neighbourhood basskitarrist Mikey Margott.

The Neighbourhood on Ameerika bänd, mis loodi 2011. aastal. Nende suurem tuntus saabus 2012. aastal looga „Sweater Weather”, mille videot on Youtube’is vaadatud 287 miljonit korda. Eelmisel aastal ilmus nende kolmas stuudioalbum, mis kannab nime „The Neighbourhood”. Lisaks avaldasid nad ka kolm EP-d: „Hard”, „To Imagine” ning „Ever Changing”, mis annavad avaldamise järjekorras kokku lause „Hard To Imagine The Neighbourhood Ever Changing” (Raske on ette kujutada, et naabruskond iial muutuks – T.J.).

„Kuna esimesed kaks EP-d, mis avaldasime, olid „Hard” ja „To Imagine”, moodustus see lause muusika tegemise käigus,” sõnab Mikey. „Kogu projekt on meie jaoks väga tähendusrikas. Ma ei saaks öelda, et täispikk album on meie jaoks kuidagi olulisem kui kolm viimast EP-d. Vaatame kogu seda projekti kui ühte terviklikku albumit,” lisab Margott. Oma lemmikutena toob ta välja lood „Stuck With Me” ning „Void”.

Bändi solist Jesse Rutherford ütles 2014. aastal ausalt, et tunneb, et rock’n’roll on surnud. „Kunagi oli rock’n’roll muusika, mida kõik kuulasid, see oli mainstream (peavool - T.J.). Kuid rokkstaari kui sellist enam ei eksisteeri. Nüüd on selle koha üle võtnud hiphop ja räpp. Mõnes mõttes nõustun temaga, aga kunagi ei tea – rokk võib veel suuremalt pildile tagasi tulla ning kõik võib muutuda,” lausub Mikey.

Ise kontsertidel ei käi

Youtube’i ja Soundcloudi üha kasvava populaarsuse ning tehnika arengu tõttu on tänapäeval võimalik igal muusikahuvilisel oma lugusid avaldada. Margott tõdeb aga, et alati, kui millegi kvantiteet suureneb, väheneb selle kvaliteet. „Kunagi ei olnud muusikat tegevatel noortel selliseid võimalusi nagu praegu, et oma loomingut avalikkusega jagada. Nüüd saavad nad seda teha ja veel täiesti tasuta, kui laevad oma lood üles Youtube’i või Soundcloudi. Üldiselt arvan, et muusika kvaliteet on selle tõttu langenud, kuid samas on ka rohkem kuulata,” räägib Mikey. „Loomulikult kinnitavad seda reeglit ka mõned erandid, mis on hea,” lisab ta.

Kuigi basskitarrist tunnistab, et ei tea Eesti kohta midagi, ootab ta väga siia tulemist. „Mulle meeldib minna paikadesse, mille kohta ma väga palju ei tea, sest neid on väga põnev esimest korda kogeda. Euroopas on mitmeid riike ja linnu, kus oleme korduvalt käinud ning kuna olen nendest nüüd teadlik, siis käin seal ringi ja tunnen end juba mugavalt. Kuid vahel on hea käia paikades, kuhu ma varem sattunud pole, sest see mõjub värskendavalt.”

Uurides, kui tihti näeb maailmas tuuritav Mikey enda lemmikartiste esinemas, ütleb ta, et käib väga harva kontsertidel. „Isegi, kui esineme festivalidel, valin välja kõigest paar artisti, keda vaatama lähen. Kui olen kodus, ei käi ma üldse bände vaatamas. Arvan, et see on selle tõttu, millega ise tegeleme – kuna olen ise muusik, ei ole mul mingit soovi teisi bände esinemas näha.”

Margott lausub, et 11. veebruaril Saku suurhallis esinedes nad lavasõuga üle pingutama ei hakka. „Oleme laval viiekesi ja meil ei ole taustaks sõud, mis kogu tähelepanu meilt ära tõmbaks. Oleme ainult meie ja see ongi kogu sõu.”