Pluuto, 5 Miinust ja Nublu klubis LaevFoto: Rauno Liivand
Inimesed
2. veebruar 2019, 18:21

GALERII | Pluuto, 5MIINUST ja Nublu seilasid Laevaga elumere lainetel (5)

Ööl vastu Tartu rahu aastapäeva oli Tallinna ööklubis Laev kõike muud kui rahulik. Nublu, Pluuto ja 5MIINUSE mussi saatel rämmarit pidanud seltskond oli niivõrd kirju nagu oleks ööklubi pommivarjend, kuhu pagenud kõik inimesed, kes parasjagu lähedal juhtusid olema.

Elu näinud kolleeg hoiatas küll päeval, et Simple Sessioni peod on räiged rämmarid, aga vaja oli minna ikka seis oma silmaga üle kaeda. Peeter Võsa oleks sellepeale ilmselt küsinud “Aga mis seisu te siin eeldasite?”

Umbes täpselt sellist tegelikult eeldasingi – pidu kui pulm, kus võinuks vabalt hommikuks kolm lõõtsa sirgeks mängida.

Pluuto, 5 Miinust ja Nublu klubis Laev Foto: Rauno Liivand

Klubi laev oleks võinud sellel ööl vabalt oma nimeks Noa laev saada, sest esindatud oli terve issanda loomaaed – kaunites kleitides šikid keskealised naised, lõhkistes teksades teismelised tüdrukud, Simple Sessionil osalevad ekstreemsportlased, ülikonnas ärimehed, võlts Guessi T-särkide ja kuldkettidega automüüjad, dressides räpifännid, triiksärkides keskastmejuhid ja miniseelikutes tudengid.

Vähemasti viis paarikest pani lava ees omavahel sellise kirega tatti, nagu oleks vastaspool Nublu alla neelanud ja teda oleks saanud kurgust vaid keele abil välja tõmmata.

Kui “Viimse reliikvia” vend Johannes oleks siin ringi vaadanud, oleks ta lausunud: “Ehk jumal annab teile andeks, et te kõik olete joodikud, vargad, liiderdajad, laiskvorstid, taignapead!”

Aga see kompott oli nii kuradi lõbus! Kus mujal saaks niivõrd erineva taustaga inimesed üheskoos roppustest pakatavat  “Erootikapoodi” kõva häälega kaasa laulda? Jah, õige – mitte kuskil mujal. Ainult 5MIINUSE live’il. Segastel põhjustel on ka mul endal see lugu peas. Ja seda endast välja karjuda oli nii vabastav nagu oleks tund aega pärast keelega torkimist vaarikaseemne hambavahelt kätte saanud.

Pluuto, 5 Miinust ja Nublu klubis Laev Foto: Rauno Liivand

Mis mulle meeldis, oli see, et kõik kolm esinejat olid korraga laval ja esinesid vaheldumisi või lausa korraga. Nii ei pidanud Nublu fännid pikisilmi Nublut ootama, ega ka Pluuto teismelised fännid ei pidanud oma suurkuju oodates küüsi närima. Nad esinesid üksteise peale ja alla, mistõttu oli publik terve aeg pöördes. 

Kui Pluuto “Mõtetes” peale läks, liikusid üleealised pidulised üldiselt lava eest minema. Kuid ega tee polnud roosiline minna – kui 16-aastane räppar oli jõudnud paar rida mikrisse mõmiseda, andis üks hallides dressides kapuutsiga mees teisele molli, nii et too põrandale paiskus. Sekundi murdosa jooksul saabusid sündmuskohale turvamehed, kes kohe olukorra ära klattisid ja kaklejad laiali ajasid. Kuigi ma olen Võrust pärit, on see kõige kiirem kaklus, mis ma kunagi näinud olen. Loo refrääniks oli asi vask.

Pluuto, 5 Miinust ja Nublu klubis Laev Foto: Rauno Liivand

Noh ja siis tuli out of nowhere lavale Joosep Järvesaar, kes arvas, et ta on rämmari asemel proktoloogi vastuvõtul. Ta tõmbas püksid alla, näitas rahvale oma karvast tagumikku ning lahkus. Pidulised olid tema tagumistest põskedest vaimustunud ja lõkerdasid naerda.

“Olen sinu issi täna õhtul,” alustas kõigi lemmik Nublu kohe pärast seda, kui Järvesaar oli oma tagumenti demonstreerinud.

Esmakordselt tuli live’is ettekandmisele ka Nublu “Vigla show”, mida terve klubitäis rahvast kaasa laulis. “Head aega Kanal2,” mõmisesid ka Hensugusta YouTube’i konto jälgijad. Valus!

Aga ei. Möll oli äge. Peaaegu oleksin endale Nublu pusa ostnud.