Evan Rachel WoodFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
3. veebruar 2019, 12:00

„Westworldi“ näitlejanna pihib enesetapukatsest

Seriaalist „Westworld“ tuntud Evan Rachel Wood (31) kirjutab väljaandes Nylon avameelselt, kuidas ta üheksa aastat tagasi psühhiaatriahaiglasse ravile läks. Toona 22aastane näitlejatar oli püüdnud endale otsa peale teha.

Endine lapstäht Wood („Kolmteist“), kel on seljataga kihlus šokirokkar Marilyn Mansoniga ning abielu näitleja Jamie Belliga, tahab oma kunagistest hingepiinadest laiemalt rääkida, vähendamaks vaimse tervise probleemidega seotud häbitunnet.

„Kui olin 22, läksin vabatahtlikult psühhiaatriahaiglasse ravile, ja ma ei häbene seda absoluutselt,“ vahendab Daily Mail Woodi kirjutist. Umbes samal ajal oli purunenud Woodi ja Mansoni pikk ning tormiline suhe. 

Näitlejatar kirjeldab suitsiidikatsejärgset hommikut, mil ta ärkas tundega, nagu oleks ta auto alla jäänud. „Siis haarasin peaegu hüsteerilise leppimistundega, ilma mõtlemata telefoni. Wood helistas oma emale ja ütles, et peab haiglasse minema. 

Näitlejanna kannatas enda sõnul traumajärgse häire all, mida olid põhjustanud korduvad vägistamised ning aastaid kestnud vägivaldne armusuhe. Kuid avalikkuse ees varjas Wood oma valu. Sobiva haigla otsimisel oli tema põhimure, et   keegi tema ravileminekust teada ei saaks. Vastasel juhul oleks võhivõõraste inimeste julmus tema paranemisšansse rängalt vähendanud, seletab Rachel.

Näitlejanna sõnul öeldi talle ja ta emale mitmest haiglast ruumipuuduse tõttu ära. Viimaks leidsid nad erahaigla, kuhu Evan kirjutas end sisse valenime all. Ärevusvastaste ravimitega sai näitlejatar meeleheitest peaegi üle ning leidis haiglast sõprugi. Nüüd käib ta endiselt teraapias, kuid on end ravimitest võõrutanud. Ta toonitab: depressioon ei ole mitte nõrkus, vaid haigus, vahel isegi surmahaigus. „Ja vahel pole inimestel vaja muud kui teada, et neid armastatakse ja et teised on neile toeks.“