Mailis ja Agris Repsi pulmad aastal 2003. Foto: JAANUS SIIM
Inimesed
1. veebruar 2019, 14:11

Perekond Repsid lahutavad. Mailis Reps: palun mõista minu soovi seda teemat mitte kommenteerida

Haridus- ja teadusministri Mailis Repsi lätlasest abikaasat Agris Repšsi võib sotsiaalmeedias näha pildil, kus ta poseerib koos tumedapäise kaunitariga. Postituse avaldanud Rūta Duntava kirjutas pildi allkirjaks, et veedab Kuubal mesinädalaid.

Agris Repšs lausus Õhtulehele, et ta ei soovi teemat praegu kommenteerida. 

„Mõistan, et minu abielu lõppemisega seotud küsimused võivad meediat huvitada. Palun siiralt mõista ka minu soovi seda teemat mitte kommenteerida ja eelkõige minu palvet säästa oma lapsi eraelulistest meediakajastustest,“ kommenteerib Mailis Reps Haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja vahendusel. 

Mailis Reps (neiupõlvenimega Rand) ja advokaadiametit pidav lätlane Agris Repš abiellusid 2003. aastal. Suurele pulmapeole Olustvere lossis eelnes mitu aastat kooselu, mis sai alguse Budapestis ülikoolis käies.

Enne abielu rääkis Mailis seltskonnameediale, et nad vaidlesid omavahel kõikvõimalike teemade üle, kuni tärkas armastus. Paar jäigi lävima visiitsuhte tasandil ehk Mailis pidas Tallinnas poliitkarjääri ja mees töötas Riias. Kordamööda käidi külas. Mailis Rannast sai Mailis Reps, ehkki läti keele reeglite järgi peaks naise nimi sellisel juhul olema Repša.

"Meie suhe hakkas hästi selgelt – olime väga head sõbrad – ja sellepärast on meie suhe püsinud. Oleme jäänud väga lähedasteks sõpradeks. Jagame palju, arutame omavahel. Kui vähegi aega on, loeme, vaatame filme, käime teatris ja jagame muljeid. Muidugi seovad ka lapsed ja siis kõik muu, mis meie ümber on tekkinud, aga kõige rohkem hoiab koos see, et meil on omavahel tore. Meil on huvitav teineteisega rääkida,“ rääkis Reps kaks aastat tagasi LPle.

Mailis ja Agris täiendavad teineteist emotsionaalselt. Hispaania temperamendiga Mailis pakub igal sammul välja hulgaliselt ideid, tasakaalukas ja rahulik Agris mõtleb kõik pikalt läbi. „Mitu päeva hiljem, kui mina olen oma idee juba unustanud, ütleb Agris, kas see on teostatav või mitte. Ta mõtleb alati kümme käiku ette,“ iseloomustas Mailis Reps suhet 2003. aastal Kroonikale.

2003. aastal jäi Mailis esmakordselt lapseootele ja järgnes erakordselt viljakas visiitkooslus. Tänaseks on paaril kuus last. Mailis näitas end tõelise kangelasemaga, sest läks laste esimestel elunädalatel tööle. Paaril on kuus last: Richard, Karl Robert, Henry Roger, Frederick, Elizabeth ja Charlotte. Noorim sündis 2017. aasta kevadel.

Mis aga võis nüüd valesti minna? Repside abielukriisist räägiti juba mõned nädalad tagasi, kui Mailis ja Agris poseerisid perepiltidel eraldi. Toona väitis Mailis Reps, et abielu on parimas hoos ja mingit probleemi pole. „Mingeid lahutusplaane pole me haudunud,“ väitis Reps toona Õhtulehele.

Foto: kuvatõmmis

2017. aastal tunnistas Reps Õhtulehele, et puhtalt abikaasaga olemise aega kipub nappima. „Ma naisena tunnen, et võrreldes lastega pühendan ma mehele vähe aega,“ rääkis Reps toona. 

Agris Repšs rääkis presisidendivalimiste aegu Maalehele, et Mailis ütles juba nende tutvuse algul, et tahab viit last.  “Arvasin siis, et see on nali,” märkis Repšs.

Ka meenutas mees, et nende tutvuse algul oli Mailis hoopsi teistsugune.  “Oh, ta nägi praegusega võrreldes üsna teistsugune välja, kui me esimest korda tudengitena kohtusime. Tal olid väga pikad heledad juuksed, pikk kleit ja Harley Davidsoni saapad... Ja nüüd oleme koos juba palju-palju aastaid.”

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mailis Reps (@repsmailis) on

Vaadates Repside Facebooki profiile, saab näha, et Mailise profiilil on endiselt märgitud, et ta on 2003. aastast abielus, kuid seejuures ei ole sinna märgitud, kellega. Agrise profiilil ei ole ühtegi suhet aga üldse kuvatud. 

Foto: kuvatõmmis
Foto: kuvatõmmis

Rūta Duntava kohta ei leidu internetis väga palju informatsiooni. Sotsiaalvõrgustikus Linked In on naine oma ametiks märkinud “hospitality professional” ehk naine töötab ilmselt hotellimajanduses või võõrustajana.