The Ilves SistersFoto: Tiina Annama
Inimesed
1. veebruar 2019, 13:18

MIS JUHTUS? Eesti kauneim ansambel The Ilves Sisters läheb laiali? (19)

Tšellist Silvia Ilves teatab oma Facebooki lehel, et viiest õest koosnev ansambel The Ilves Sisters lõpetab tänasest tegevuse. 

Kommentaarides uuritakse, kas bändi laialimineku põhjuseks on see, et kambas on liiga palju emasid, kuid Silvia vastab omapoolses kommentaaris, et beebipuhkusega pole uudisel midagi pistmist. 

„Meie ansambel vajab inimest, kes õpetaks omavahelist suhtlemist. Minu jaoks ammendus ansambel üsna ruttu, sest õed pole nii uuendusmeelsed kui mina,“ ütleb Silvia Ilves. „Saan õdedega parem läbi, kui ansamblit ei eksisteeri enam ja perekond on tähtsaim. Jätkan ise rohkem klassika lainel ja naudin põnevaid projekte tšellistina.“

„Kolleegid ja mõned sõbrannad on mulle varem öelnud, et olen ansamblis liiga solistlik ja ma peaksin rohkem aega panustama oma soolokarjäärile. Hetkel liigubki kõik sinnapoole. Õdedega läbisaamise nimel tuli mul see otsus teha,“ lisab ta.

„Ansambli The Ilves Sisters olemasolu oli mulle väga südamelähedane, ning õdedega esinemine on mind alati rõõmustanud ja õnnelikuks teinud. Ansambel oli loodud selleks, et tunda rõõmu pere lähedusest ja koos musitseerimisest. See tunne peab olema aga kõigi poolt vastastikune, muidu see ei toimi.“

„Ei kahtlegi, et kõmu ainult huvi pakubki. Aga vastus on lihtne, muutused isiklikus elus ning ka igaühe soov keskenduda enda isiklikule erialalisele arengule ja seada uusi prioriteete. Õdedeks jääme ikka ja muusikuteks ka,“ kommenteerib bänd laialiminekut.

Ansambel The Ilves Sisters koosneb viiest õest – Silvia, Liidia, Gloria, Aleksandra ja Damaris. Tüdrukud on Õhtulehele varem rääkinud, et neil on tegelikult ka kuues õde, kes elab Hispaanias ja muusikaga ei tegele. Tüdrukute ema Ester on klaveriõpetaja ja nii pandi ka õed juba väiksena muusikat õppima. Lõpuks otsustati kokku panna ka ühine bänd.