Melu Weekend Festivalil Pärnus. Foto: Jörgen Norkroos
Eesti uudised
1. veebruar 2019, 13:53

Pankrotiavalduse esitanud Weekend festivali endine peakorraldaja teeb pealinnas uut festivali (28)

Suvine Pärnu muusikapidu Weekend Festival Baltic andis sisse pankrotiavalduse, kuid korraldajad tõmbavad samal ajal pealinnas käima uut üritust. Kuidas suhtuvad vangerdusse need, kellele festival võlgu jäi?

„Mul puudub täpne ülevaade, kas see oli Weekendi korraldajate poolt tahtlik käik,” kommenteerib uudist üks anonüümseks jääda sooviv partner, kellele festival võlgneb. „Aga kui nii oli, siis on ilmselgelt tegemist sigadusega. Kui mingi üks kindel asi lastakse põhja ja siis alustatakse uue asjaga täpselt samas vallas,” räägib partnerfirmat esindav Voldemar (nimi muudetud).

Teadaolevalt on Weekendi endine omanik Hardi Loog nüüd juba teist aastat ametis pealinnas toimuva festivaliga Sweet Spot.

Voldemar ütleb, et erilisi lootusi ta võla kättesaamiseks ei hellita ja õnneks pole see ka eriti suur, jäädes neljakohalise summa juurde. „Eks elame päeva korraga – kas saan kommi osta või ei saa, pole nii oluline,” on ta leplik.

Turvafirma G4S nõudis veel mullu sügisel Weekendilt sisse 2500 euro suurust võlga. Ettevõtte kommunikatsioonijuht Reimo Raja ütleb, et mingit ametlikku seisukohta neil polegi, kuid uue festivali partnerid võiksid igaks juhuks nüüd järele mõtelda, milliseid riske nad võtavad.

„Kindlasti on oluline vaadata, et kui ettevõte läheb pankrotti ja luuakse uus – ning selle taga on samad inimesed – tekib küsimus uue festivali koostööpartneritele,” lausub Raja.

Kokkuvõttes on see tema sõnul lõpuks siiski iga muusikahuvilise enda otsustada, kas osta säärasele üritusele piletit või mitte. „Eks kõigi nende pankrotiküsimuste käsitlemine meedias peaks neid küsimusi tekitama küll. Ja igaüks peab ise otsustama nende põhjal,” soovitab Raja.

Kokku on Weekend Festival Baltic OÜ koostööpartneritele võlgu ligi 800 000 eurot.

Vabandus

Artikli esialgses versioonis väideti ebaõigelt, nagu kuuluks korraldajate ringi endiselt Henri Lindal. Autor vabandab ebatäpsuse pärast!