ED SHEERAN Foto: Pressimaterjal
Saund
31. jaanuar 2019, 14:18

Ed Sheerani Riia kontserdi külalisesinejateks on James Bay ja Zara Larsson

12. juulil Riias, Lucavsala saarel toimuva Ed Sheerani ainsa Baltikumi kontserdi külalisesinejateks on briti laulja/laulukirjutaja James Bay ning Rootsi pop-sensatsioon Zara Larsson.  Briti laulja ja laulukirjutaja James Bay sai ülemaailmselt tuntuks juba oma esimese singliga “Hold Back the River”, mis ilmus veidi enne debüütalbumit “Chaos and the Calm” (mõlemad 2015).
 

Debüütsingel oli üliedukas näiteks Austraalias (3x plaatina staatus), aga ka Suurbritannias, Itaalias, Hollandis (2x plaatina staatus) ning Uus-Meremaal, USAs, Kanadas. Album, millelt leiab lisaks esiksinglile ka sellised tuntud palad nagu näiteks “Let It Go”, “Scars”, “If You Ever Want To Be In Love” ja “Best Fake Smile, jõudis edetabelite tippu nii Suurbritannias, Iirimaal, Šveitsis. Eelmise aasta kevadel andis James välja teise albumi pealkirjaga “Electric Light”. Tuntuimad hitid sellelt plaadilt on “Us”, “Wild Love” ja “Pink Lemonade”. Noor folk- ja soulmuusika talent on pälvinud ka mitmeid mainekaid muusikaauhindu: BRIT Awards, Q Awards, GQ, Echo Awards, Ivor Novello Awards.
 
Zara Larsson on Rootsi viimase aja üks talendikamaid noori artiste, kes on tuntud tänu oma hittidele “Symphony” (koostöös ansambliga Clean Bandit), “Lush Life”, “Uncover”, “Never Forget You”, “Ain’t My Fault”, “I Would Like”, “So Good”, “This One’s For You” (koostöös David Guettaga).

 

Esimest korda jäi ta avalikkusele silma juba 10-aastasena võites Rootsis sealse superstaarisaate. 2013. aastal ilmus ta debüüt-EP “Introducing”, mis jõudis kodumaal 3x plaatina staatusesse ning sealt pärit singlit “Uncover” saatis lausa fenomenaalne edu: Rootsis 7x plaatina staatus, Taanis 3x plaatina staatus, Belgias, Norras ja Šveitsi plaatina staatus. Täispika albumini jõudis Zara aastal 2014, mil ilmus plaat “1” ning teine kauamängiv pealkirjaga “So Good” (2017) jõudis plaadimüügiedetabelites vähemalt TOP10 hulka nii Skandinaavias, Suurbritannias, Iirimaal, Hollandis, Taiwanis, Austraalias kui ka Uus-Meremaal. Eelmise aasta oktoobris andis lauljatar välja singli “Ruin My Life”, mis pärineb tema peagi ilmuvalt kolmandalt stuudioalbumilt.
 
Kolme suurepärast maailmaklassi artisti – Ed Sheeranit, James Bayd ja Zara Larssonit - näeb esinemas juba 12. juulil Riias, Lucavsala saarel.