NubluFoto: Erlend Štaub
Saund
31. jaanuar 2019, 11:10

Miks astus Nublu ema kaitseks välja ja pani „Reporteri“ laulu sisse? (51)

Nublu äsja avaldatud lugu "Vigla show" lõi kui välgunoolena vastu Kanal 2 uhkust ja au, kui kritiseeris "Reporteri" saate sisu ja tegijaid. Ent hoopis kõnekamad osad selles loos olid Nublu ema puudutavad laused. Millest mõminaräppar täpselt rääkis?

"Minul on suva, aga kui hakkate viimases hädas minu ema kohta väljamõeldud lugusid niinimetatud uudistesaates toppima, siis palun, puhake jalga, kollektiivselt," kõlab lause Nublu laulust.

Vaevu paar tundi pärast loo avaldumist käis vilgas arutelu, millega "Reporter" siis ikkagi hakkama sai. Muu hulgas spekuleeris Kroonika, et tegelikult ei puuduta teravus aga Nublu ema, vaid hoopis EMA galat (Eesti Muusikaauhinnad), kus mees ka esimest korda ise auhindu vastu võtma lavale tuli ning mille reedeses kajastuses uudistesaade "Reporter" tema päris nime ka välja ütles. Taas.

Tegelikult ei pea selgitusi üldsegi nii kaugelt otsima. Mõni minut enne tähelepanuväärset lauset räpib Nublu: "Mu ema kuulis kõigest juba ammu-ammu kevadel, ta elab mulle kaasa, nagu kombeks ikka emadel.".

Niisiis pahandas mõminaräpparit hoopis väljamõeldud lugu, justkui poleks tema ema oma poja tegevusest midagi teadnud. Kõnealune väide kõlas "Reporteri" eetris läinud aasta 28. detsembril saateklipis (al. 02:37), kus tutvustati "Reporteri" veebi vaatajate lemmiklugu 2018.

Nublu loo tutvustamise taustaks kõlas saates: "Nublu oskas oma saladust nii hästi hoida, et isegi tema ema ei teadnud, et poeg kuulus räppar Nublu on, tema ema sai poja kuulsusrikkast salaelust teada alles "Reporteri" vahendusel." Paarikümmend sekundit kõlanud klipis kasutati rohkelt taas Nublu päris nime. 

Ilmselt kahe ebameeldiva asja kooslus ning sekka ka Kanal 2 saatekava olidki põhjuseks, miks mõminaräppar nõnda terava loo üllitas.

Mõnda aega pärast loo ilmumist kirjutas Imre Kaas Twitteris, et "Reporteri" toimetust on loo tõttu tabanud elevus. Kommenteerija küsimusele, et mis tunne on, vastas Kaas aga: "Nagu oleks nõgestega laks-laks üle tuharate saanud."

Muuseas, Nublu avaldas juba nädalavahetusel oma Facebooki kontol postituse, milles pilkas Kanal 2 otsust hakata pea kõiki oma saateid ise tootma. "Täna öösel lülitati Kanal 2 peamajas välja küte. Põhjus: Kanal 2 ei kavatse enam toasoojust sisse osta, vaid hakkab seda ise tootma. Seetõttu palutakse kõikide (ka endiste) kanali vaatajate abi küttepuude leidmisel. Kellel vähegi võimalik, palun toimetada kõik üleliigsed halud Kanal 2 kontorisse aadressil Maakri 23a, Tallinn. Oodatud on ka villased sokid, sallid, soe pesu jms. Märgakem üksteist raskel ajal!"