Aili Sture Foto: Daisy Lappard
Inimesed
30. jaanuar 2019, 16:35

Raadiohääl Aili Sturet räigete ähvardustega kimbutanud mees sai tingimisi karistuse (2)

Raadio Sky Plus saatejuht Aili Sture paljastas Sky.ee-le, et on kannatanud pideva ja süstemaatilise laimu, ning tapmis- ja vägistamisähvarduste ja identiteedivarguse all. Nüüd on teda kimbutanud mees oma karistuse kätte saanud.

Kõik sai alguse aastal 2017, kui Aili Sture kohtus Sky Plus @ The Club üritusel oma kolleegide sõbra Egdar Liivamägiga. Kingitused ja mitmed kõned muutusid juba tutvuse algusajal Aili sõnul talle ebameeldivaks. „Ta pidevalt jälgis, mida ma teen ja kus ma olen,” rääkis Sture Sky.ee-le.

Mees ei piirdunud vaid Sturele endale kirjade saatmisega, vaid ta kirjutas omaenda ja ka varikontode alt erinevatele Eesti väljaannetele vihjeid Aili Sture kohta. „Hakkasin materjali koguma, sest lisaks eelmainitule saatis ta pühapäeviti mulle „Soovika” meilile varikontode alt vastiku sisuga kirju ja tapmis- ning vägistamisähvardusi,” meenutas Sture.

„Pooks su otsa.” „Tra, ma tean, kus sa elad.” „Keegi ei aita sind!” „Sul oleks kurgus nagu * vänta!” – need on vaid vähesed ja leebemad näited ähvardustest, mis Aili „Soovika” meililistile sai.

Täna peeti Harju maakohtus maha kohtuistung ning rakendati kokkuleppemenetlus. Mees mõisteti süüdi karistusseaduse paragrahvi 157 lõige 3 (ahistav jälitamine) ning karistusseaduse paragrahvi 157 lõige 2 (teise isiku identiteedi ebaseaduslik kasutamine) alusel. Liitkaristusena mõisteti mehele tingimisi karistus – ühe aasta pikkune vangistus (sellest lahutatakse maha üks päev eelvangistuses viibitud aega ehk kokkuvõttes 11 kuud ja 29 päeva) pooleteiseaastase katseajaga. Katseaeg algas 29. jaanuarist.

Lisaks tuleb tal riigituludesse maksta sundraha 180 eurot ning tasuda 210 eurot menetluskuludeks. Kriminaalmenetluse kulud summas 1020 eurot tuleb maksta aasta jooksul kohtuotsuse jõustumisest igakuisete maksetena.