Paul van Dyk 2012. aastal. Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
30. jaanuar 2019, 14:35

Lavalt kukkudes selgroo murdnud DJ saab 11 miljonit eurot hüvitist

Kolm aastat tagasi Hollandi muusikafestivalil selgroo murdnud ja ajuvigastusi saanud  DJ Paul van Dykile mõisteti 11 miljonit eurot valuraha.

Õnnetus juhtus veebruaris 2016 Utrechtis festivalil A State of Trance, kirjutab Daily Mail. 47aastane saksa tantsumuusikalegend (õige nimi Matthias Paul) kukkus publikule lähemale kõndides lavapõrandas olevast august kümne meetri sügavusele ning langes kukkumise tagajärjel koomasse. Superstaar, kes 2005 ja 2006 oli maailma enimteeniv DJ ning kes on teinud koostööd nii Paavo Järvi kui ka Kerli Kõivuga, murdis selgroo ja sai ajuvigastusi. 

DJ oli kolm kuud ravil Hollandi haiglas ning pidi õppima uuesti rääkima ja kõnelema. Ta vajas mõnda aega ratastooli abi. Uuesti pääses DJ Paul van Dyk esinema alles sama aasta juunis. Õnnetuse tõttu lükkus edasi ka tema järgmise albumi valmimine. Plaat ilmus alles 2017. aastal. 

Van Dyk kaebas festivali korraldajafirma ALDA Events B.V. kohtusse. Kohus leidis, et firma ehitatud laval oli ohtlik seista, kuid korraldajad seda Van Dykile ei öelnud. Sel nädalal määras kohus DJ kasuks 11 miljoni suuruse valuraha, mille seas on nii varasemad kui ka tulevased ravikulud ning saamata jäänud kasum. Ühtlasi sisaldab hüvitis ka tuleval aastakümnel saama jäävaid tulusid ning veel teisi kahjusid.