Jussie Smollett Foto: AP/Scanpix
Inimesed
30. jaanuar 2019, 12:46

VÕIGAS RÜNNAK: teletähte kägistati köiega ja talle valati peale kemikaali (8)

USA teleseriaali „Empire“ näitleja Jussie Smollett langes Chicacos homofoobse ja rassistliku rünnaku ohvriks.

BBC Newsi teatel tungis muusikalises sarjas Jamal Lyonit kehastavale 35aastasele mustanahalisele näitlejale tänaval kallale kaks meest, kes lõid teda näkku, kallasid talle peale tundmatut kemikaali ning mähkisid talle köie ümber kaela.

Politsei teatel karjusid kallaletungijad Smollettile rassistlikke ja homofoobseid sõime. Näitleja sõnul olid ründajad viidanud ka sloganile MAGA ehk „Make America Great Again“ („Tehkem Ameerika jälle võimsaks“), mida Donald Trump kasutas 2016. aastal oma presidendikampaanias.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Empire (@empirefox) on

Smollett kuulutas oma homoseksuaalsust 2015. aastal Ellen DeGenerese jutusaates. Näitleja tahtis lõpetada kuulujutud, mis olid alguse saanud, kui tema tegelaskuju end seriaalis geiks tunnistas. „Ma pole eales mingis kapis olnud ning ma tahtsin selle asja lihtsalt ära klaarida,“ ütles näitleja Ellenile. DeGeneres on Smollettile ja tema perele pärast kallaletungi toetust avaldanud.

Seoses rünnakuga on sõna võtnud veel mitmed staarid, näiteks seriaali kahes esimeses hooajas osalenud supermodell Naomi Campbell ning ka Oscari laureaat Viola Davis. „Seepärast jätkabki LGBTQ-kogukond võitlust selle nimel, et olla nähtav ja vägivalla vastu kaitstud! Me kõik peame seda rassistlikku ja homofoobset rünnakut väga isiklikult võtma!“ kuulutas näitlejanna.