James Ingram 2004. aastal.Foto: VIDA PRESS
Inimesed
30. jaanuar 2019, 11:04

Tunnustatud R&B-laulja suri ajuvähki

66 aasta vanuses on surnud USA laulja ja laululooja James Ingram. TMZ.comi teatel viis kahe Grammy laureaadi hauda ajuvähk.

Ingrami surmast teatas Twitteris tema lähedane sõber, telesarjadest „Fame“ ja „Grey anatoomia“ tuntud näitlejanna Debbie Allen.

Staarprodutsent Quincy Jones, kes kirjutas kahasse Ingramiga Michael Jacksoni hiti „P.Y.T.“, nimetab järelehüüdes Jamesi oma väikevennaks. „Pole sõnu, kirjeldamaks, kuidas mu süda valutab uudise pärast, et mu väikevend James Ingram on lahkunud.“ Jones nimetab Ingrami hingestatud ja „viskikõlalist“ häält lihtsalt nõiduslikuks. 

Ingram saavutas USAs edetabeliedu ja auhindu souliballaadidega „Baby Come To Me“ (1986) ja „I Don't Have The Heat“ (1990), kuid tuntud on ka tema duett Linda Ronstadtiga „Somewhere Out There“ animafilmist „An American Tail“. Hiljem lõigi Ingram laineid filmi-soundtrack'idega ning teenis 1994 ja 1995 Oscari nominatsiooni. Esimese pälvis tema duett Dolly Partoniga „The Day I Fall In Love“ filmist „Beethoven's 2nd“, teise Arnold Schwarzeneggeri komöödias „Juunior“ kõlav „Look What Love Has Done“. 

Viimastel aastatel polnud Ingram muusikas tegev, kui välja arvata 2008. aasta gospelalbum „Stand (in the Light)“, mille produtsent oli Quincy Jones.