Foto: Aldo Luud
Eesti uudised
29. jaanuar 2019, 14:53

TEENETEMÄRK 2019 | Kauplusauto pidaja Õie Maiste: „See on niivõrd hea tunne, kui inimesed sind ootavad. Ükskõik mis ilmaga!“ (9)

Eesti Vabariigi teenetemärgi saajate seas on tänavu ka Õie Maiste, kes viib Lõuna-Eestis kauplusautoga vajaliku kraami maainimestele mugavalt kodu lähedale.

Õie alustas kauplusautodega tegutsemist 2015. aastal Jõgevamaal. Südikas naine on ise nii autojuht, sõitude korraldaja kui ka müüja. „Alustasime kalaautost ja liikusime järk-järgult edasi, lisandusid piim, leib, sai ja sellised asjad. Niimoodi ta läks,“ meenutab Õie alguspäevi.

Kuidas värskel Valgetähe medali kavaleril Lõuna-Eestis läheb? „Praegu läheb mul üsna töiselt. Sõidan siin ajakirjanikega ringi ja töötan. Praegu teen kaardimakset,“ vastab Õie naeruselt. 

„Täna on küll selline paha ilm. Just sellepärast, et ei näe hästi teed. Lund sajab niivõrd tihedalt, aga muidu mulle sõita meeldib. Ei ole hullu!“ kihistab naine naerda.

Kuidas jõudis temani uudis teenetemärgiga tunnustamisest? Õie kinnitab, et kuulis seda ajakirjanikelt. „Uudise võtsin vastu väga positiivselt! See oli väga-väga suur üllatus! Ma ei osanud oma väiksemas või suuremaski unenäos seda ette näha,“ rõõmustab Õie. „Ikka väga suur üllatus!“

Ta on õnnelik, et tema tegemisi on sääraselt märgatud ja tunnustatud. „Paistab, et inimesed on meid positiivselt vastu võtnud ja meie neid samuti. See on niivõrd hea tunne, kui inimesed sind ootavad. Ükskõik mis ilmaga! Et sa oled väga vajalik,“ tunnistab Õie.