Raul VaiglaFoto: Arno Saar
Inimesed
29. jaanuar 2019, 11:38

TEENETEMÄRK 2019 | Raul Vaigla: edevaks ma ordeniga ei lähe (3)

„Äkki saan ordeni seetõttu, et olen muusika tegemisel nii kaua vastu pidanud ning saan endiselt hakkama. Igasugune tunnustus on ju ikka tore, kellele see halvasti mõjuks,” sõnab muusik Raul Vaigla, kes saab presidendilt Valgetähe V klassi teenetemärgi.

Vaigla räägib, et sai suurest uudisest teada tänu sugulasele. „Nägin telefonis oma sugulase õnnesoovi ja tegelikult ei saanud ma päris täpselt aru, mis toimub. See tuli nagu välk selgest taevast. Sellist asja ei oska ju elu sees ette näha. Eks ma olen heas mõttes hämmingus küll,” lausub ta.

„Kuna praegu on see uudis minu jaoks veel nii värske, siis seedin kogu asja veel isegi. Loomulikult on tunne ikkagi hea. Võib-olla on mind kuidagi tähele pandud või on see tänu aastate eest, mis ma olen oma muusikalistesse tegemistesse pühendanud – ega inimene ei tee ju seda selle pärast, et järsku saab mõne ordeni,” mõtiskleb Raul, mis talle teentemärgi tuua võis. „Tegelikult on väga raske mõelda, mille eest ma ordeni saan. Võib-olla president ütleb mulle, mille eest. Siis on mul lihtsam olla,” muheleb ta.

Vaigla tunnistab, et pole veel välja mõelnud, kuhu teenetemärgi kodus paigutab. „Peab hakkama koristama,” ütleb ta. Küll aga ei paiguta Raul ordenit kohta, kus see külalistele esimese asjana silma torkaks. „Nii edevaks ma selle ordeniga ikka ei lähe.”

Kogu teenetemärkide saajate nimekirja vaata SIIT.