Mart JuurFoto: Martin Ahven
Inimesed
29. jaanuar 2019, 10:23

TEENETEMÄRK 2019 | Peeter Oja Mart Juure ordeni saamisest: ta on nutikas ja palun – nüüd on tulemus käes! (4)

„Sünnipäeva oskad oodata ja jõule oskad ka oodata, aga kui sulle keset talvist hommikut selline tähelepanuavaldus, kingitus või meelespidamine osaks saab, see on ju nii tore,“ lausub kultuuriajakirjanik Mart Juur, kes saab presidendilt Valgetähe IV klassi teenetemärgi.

Juur räägib Menule, et ühest küljest on ajakirjanik sageli anonüümne tootmisüksus. „Tekstide juures on küll mingisugune nimi, aga sageli lehtede, portaalide ja kanalite jälgijad ei jälgi üht või teist ajakirjanikku, vaid üht või teist kanalit, formaati või saadet. Aga siis on kindlasti olemas neid ajakirjanikke, keda jälgitakse sellepärast, et nad on nemad. Iga ajakirjaniku isiklik prestiiž, see, kui palju tema nimi maksab, kui oluline on sõna ja kui palju läheb korda inimestele see, mida ta räägib ja kirjutab, sõltub igast ajakirjanikust endast.“

Teisipäeval eetris olev telesaade „Radar“ uuris Mart Juurt ümbritsevatelt inimestelt, mis mees ta on. „Minu meelset ei ole Mart seda tüüpi looja, kes teeb elu jooksul paar kamakat valmis ja siis nii on. Ta on just selline mosaiigiladuja. Iga päev paneb paar killukest,“ räägib Juure vana sõber Andrus Kivirähk, kaassaatejuht populaarsest Raadio 2 saatest Rahva Oma Kaitse, Kanal 2 edastatud pressiteate vahendusel.

„Ta on tegelikult väga tõsine inimene. Ta võtab väga tõsiselt oma kohustusi, töid. Ta suhtub väga tõsiselt sellesse, et tema lähedastel ja sõpradel oleks kõik hästi,“ lisab tütar Maria, kes on tunnustaud muusik laias maailmas.

„Päris vihastamas ei ole ma Marti näinud, aga kergelt pahurat või mitte nõus olevat Marti olen ma küll kohanud. Aga seda juhtub nii harva,“ lisab sõber ja kaassaatejuht „Ärapanijast“ Peeter Oja.

Mida sõbrad ja lähedased Mart Juure ordeni saamisest arvavad ning kuidas Juur ise uudisesse suhtus, näeb täna õhtul „Radaris“.

 

Vaata kogu teenetemärkide saajate nimekirja SIIT.